Lav dine egne snoede lys + 3 andre cool idéer

Instagram går amok med folk, der giver dem et tvist - bogstavelig talt! Men hvorfor stoppe der?

DIY snoede lys
© Mi Skjold Brix

Hører du til dem, der synes, at 25 kroner er for meget at give for et stearinlys, men er du også faldet for de mange funky varianter, der lige nu popper op overalt, så skal du se med nu.

Det er nemlig muligt at trylle et kedeligt lys om til cool snoede lys - eller det, der er endnu sjovere - ved at putte dem i varmt vand.

Sådan gør du dine stearinlys modelerbare

Det skal du bruge

  • Lys af parafin - ikke 100% stearin
  • En vase eller krukke, der kan rumme dine stearinlys i højden
  • 37 grader varmt vand fra hanen
  • Fad med koldt vand
Snoede lys
© Mi Skjold Brix
  1. Hæld varmt vand fra hanen i glasset. Vandet skal være varmt, men du skal kunne stikke en finger i det uden at brænde dig. Test evt. med enden af et lys. Smelter det efter et par sekunder er vandet for varmt.
  2. Kom dine lys i vandet og lad dem stå i 15 minutter. Sæt eventuelt en tallerken over åbningen, så varmen ikke slipper ud, og så dine lys holdes nede i vandet.
  3. Efter de 15 minutter kan du nu modellere dine lys, der skal være bløde og bøjelige.
  4. Tag ét lys op ad gangen og form det, inden du tager det næste op.
  5. Når dit lys har den ønskede form lægger du det i et fad med iskoldt vand, så det størkner.
DIY snoede lys
© Mi Skjold Brix

Sådan snor du et lys

Vil du gerne give dine lys det tvistede look, der er så populært netop nu, skal du trykke dit bløde lys fladt først - undgå trykke top og bund flad. Herefter tager du fat i top og bund og tvister i hver sin retning, som hvis du skulle vride en karklud. Se, hvordan I videoen her.

DIY cool stearinlys
© Mi Skjold Brix

Stearinkrammer

Dette lys gør en stage overflødig! Tag to bløde lys og "bind" dem omkring hinanden, mens du tester, hvornår lyset kan holde balancen. Brug eventuelt en kartoffelskræller eller urtekniv til at justere bunden, så vinklen passer.

SE OGSÅ Sådan giver du dine stearinlys en makeover med farvekridt

DIY snoet stearinlys
© Mi Skjold Brix

Snoet lys 2.0

Skal det være lidt anderledes kan du i stedet for at trykke lyset fladt og sno det, bruge en snor, som du vinkler stramt om lyset, så det skaber en fuge hele vejen rundt.

DIY stearinlys
© Mi Skjold Brix

Brænd dit lys i begge ender

Dette fine lys kræver, at du har en knappenål liggende.

Bøj dit ene lys til en u-form og rejs det op. Form nu bunden af u'et, så du skaber en plan flade, lyset kan stå på, ved at trykke stearinen ned mod underlaget.

Skær lysets ende skrå og gør det samme med dit andet lys. Tag din knappenål og tryk den flade ende ned i det ene lys. Smelt den skrå flade en smule med en lighter og monter hurtigt det andet lys ved at stikke nålens spidse ende ned i det. Brug din lighter til at finpudse overfladen mellem de to lys.