10 idéer | Giv dit standard spejl en cool makeover

Fra budgetfund til blikfang! Lad dig inspirere af de 11 bedste idéer til at forvandle et kedelige spejl på kreative måder.

Spejle
© Maj Winther Træde / Heju

Du bruger dit spejl mange gange dagligt, så hvorfor ikke gøre noget ekstra ud af det?

Der findes et hav af sjove, fine og personlige spejlhacks, som du kan prøve af derhjemme - hvad enten du har et gammelt spejl liggende, der trænger til en opfrisker, eller du mangler et nyt spejl men foretrækker noget budgetvenligt, du selv kan bygge videre på.

Du kan gå ambitiøst til værks med værktøj og prøve kræfter med idé 1, eller du kan prøve et af de hacks, der hverken kræver værktøj eller meget tid længere nede på siden.

LÆS OGSÅ Sådan laver du dit eget sildebensspisebord

1 Lav en smuk ramme til dit spejl

Lav en bølget træramme til dit spejl. Det giver et sofistikeret udtryk, og er ikke voldsomt svært - du skal dog bruge en stiksav.

Få for eksempel inspiration til dit design hos Maj på hendes profil @majtraede, hvor hun viser, hvordan hun har lavet sit smukke spejl.

2 Sprøjt PU-skum på dit spejl

Det er sjovt og nemt at lave et smukt spejl ved hjælp af PU-skum, og det giver et cool og finurligt resultat, som du nemt kan gøre til dit eget. Prøv at eksperimentere med måden, du sprøjter skummen på - hvor tykt et lag, du bruger, og om du sprøjter det på i varierende tæthed eller zigzagger, som hvis det var flødeskum på en lagkage. Find en udførlig guide her.

Du kan finde mere inspiration til at lave ting med PU-skum i vores guide her.

3 Gør dit spejl rotérbart med tre stykker træ og et rør

Rundt spejl DIY
© Heju

Vi har tidligere delt det franske arkitektfirma Hejus guide til at lave dette fine spejl. Det er en sjov DIY, hvis du er lidt træt af dit almindelige runde spejl. Se guiden her.

4 Sæt dit spejl på en plade

En sjov idé er at hænge dit spejl op på en plade af krydsfiner sammen med knager eller hylder. Det giver et sammenhængende udtryk, og du slipper også for en masse huller i væggen - en smart løsning, hvis du for eksempel bor til leje og gerne vil lave et minimum af huller i væggene, men også gerne vil have masser af mulighed for at organisere dig.

5 Mal dit spejl op i en ny liga

Du kan komme overraskende langt med noget akrylmaling på dit spejl! Denne idé er simpel og kræver kun lidt maling for at give dit spejl en forvandling. Du kan finde den indre kunstner frem med fine motiver eller gå efter noget mere abstrakt med brede penselstrøg i forskellige nuancer.

6 Bogkasse + spejl = cool spejlhylde

En super simpel måde at give dit spejl en forvandling er, at lime det i bunden af en bogkasse, og hænge kassen op. På den måde får du både et spejl og en hylde, du kan stille for eksempel parfume eller makeup på.

Din lokale glarmester kan skære et spejl på mål, der ikke behøver at koste kassen.

7 Giv dit spejl frynser

Her kan du selv vælge hvilke farver, der skal bruges, og hvis du i forvejen har tæpper eller puder i rummet, kan du med fordel bruge samme nuancer på spejlet. En oplagt idé, hvis du mangler sammenhæng i et rum. Se en guide til den super nemme DIY her.

8 Lav et spejlbord

Dette bord er en super fin DIY, du kan bruge i stuen eller som natbord. Spejlene giver en flot effekt, og du kan eksperimentere med dem i flere nuancer. Du kan se en guide til spejlet ovenover her. Bordet kan også laves med spejle fra Ikea.

9 Giv rammen farve

Ved at spraymale spejlets ramme - eller sætte en malet ramme omkring - kan du nemt få farver ind i rummet på en anderledes måde. Det er super simpelt, da du faktisk ikke skal bruge andet end et spejl, spraymaling og malertape. Hvis du vil have mere inspiration kan du se vores guide til at male rammer her.

10 Lim dit spejl fast... på en dækkeserviet

Prøv denne lette DIY, hvor du skal bruge noget i samme form som dit spejl, som spejlet kan limes fast på. Her er fx brugt en dækkeserviet - højst opfindsomt!