Mal dig til tapeteffekt med denne genoplivede 90'er-trend

Tapet kan være smukt og tilføre en masse til din indretning - men det kan også være både dyrt og svært at fjerne igen. Læs med her og få inspiration til, hvordan du nemt kan give din væg en hurtig, nem og virkelig billig makeover!

Faux tapet malet med svamp
© Shealin Ashley // @modernly_marisa

I de seneste år har vi set en stor trend med kalkmaling og indfarvet spartelmasse - og nu er endnu væg-trend måske under opsejling! Hvis du husker boligindretningen i 80'erne og 90'erne, så er dette nok en gammel kending for dig - maling med aftrykket af en svamp.

Bolig Magasinets redaktion forudså faktisk denne trend tilbage i 2018, men det er først nu, den er ved at få fat.

Især på Instagram hitter de svampeduppede vægge under hashtagget #spongewallmovement ('svampevægbevægelsen', red.) med over 1000 opslag.

Den smarte DIY har dog fået et opdateret udtryk siden de meget kulørte svampeaftryk - kig selv med nedenfor, hvor vi har samlet 9 geniale idéer til smukke vægge med tapeteffekt.

1 Abstrakte bølger med tusch

tapeteffekt malet på væg
© Shealin Ashley

Det er utroligt, hvad man kan skabe med så simple redskaber som bare en tusch og lidt kreativitet.

Her er der blot tegnet et mønster på væggen. Du kan finde en guide til den simple DIY her, hvis du alligevel gerne vil have lidt at gå efter.

TIP Det kan være svært at male tuschstreg over med maling - derfor kan du eventuelt bruge maling på en smal pensel i stedet, hvis du gerne vil have mulighed for nemt at male væggen over i fremtiden.

2 Minimalistisk aftryk med en svamp

Malet tapet direkte på væg
© Plank and Pillow

Dette mønster er nemt og lige til at gå til - her er der blot brugt en aflang svamp. Du kan finde en guide til at lave den flotte væg her.

3 Tætpakkede streger med en skumpensel

Malet mønster på væg
© @theblackhouseonthecorner

En skumpensel og lidt maling - kan man forlange en mere simpel DIY? 'Tapetet' her kan virkelig tranformere et rum. Du kan finde en komplet guide her.

4 Mønster med tykke penselstrøg

Fake tapet på væg
© @kimbi_russell

Væggen her er lavet af instagram-brugeren @kimbi_russell med en pensel og lidt maling - og så på en times tid!

5 Nemme halvmånetryk

Månetryk på væg
© @homebody.handmade

Den simple svamp fra 90'erne kan altså stadig noget - her skåret i en halvmåneform og duppet på væggen med sort maling. Se mere på @homebody.handmades profil.

6 Små farvede penselstrøg

Malet tapet
© Jessica Camerata @anindigoday_

Væggen her er også skabt ved hjælp af små streger, men her lavet med en smal pensel. Den blå farve giver et meget personligt udtryk, du nemt kan genskabe i dit eget hjem med dit eget valg af farver. Du kan finde en komplet guide til væggen her.

7 Mønstret 'tapet' med en aflang svamp

Tapeteffekt
© @anappetitefordesign

Det simple mønster her tilføjer elegance til væggen, og heldigvis behøver du ikke at have en indre kunstner gemt i dig for at lave en lignende væg - svampen er din bedste ven! Se mere på profilen @anappetitefordesign.

8 Hexagon-tryk med en svamp

Malet væg på badeværelse
© @home.and.chaos

Hvis du trænger til at give dit badeværelse eller et andet sted i dit hjem en makeover, der virkelig kan ses, så er dette 'tapet' måske noget for dig. Brug en svamp skåret i hexagon-form og maling i enten en stærk farve som her eller en, der er mere nedtonet for et andet udtryk. Uanset hvad er der dømt blikfang for få penge!

9 'Tapet' med solaftryk

Malet mønster på væg

Du kan finde mere om projektet her.

© @modernly_marisa

Vi er vilde med denne geniale idé til svampetryk-tapet fra @modernly_marisa. Det fine soltryk passer perfekt ind på et børneværelse her, eller faktisk bare et hvilket som helst sted, der trænger til at blive opfrisket.