Mal selv en glad kommode

Det er meget sjovere, at male kommoden selv!

Tricket med gamle møbler er at se igennem fingre med slid og ordinære former og i stedet tænke i muligheder med friske farver og nyt tilbehør.

Før du investerer i et brugt og slidt møbel, er det vigtigt at tjekke, om møblet er i en sundhedsmæssig forfatning, der matcher din håndværksmæssige appetit og din tid til at udføre restaureringsopgaven.

Denne kommode er nok gammel og har flere revner og slidhuller i overfladen, men da alle tre skuffer er intakte og glider let, kræver forvandlingen kun lidt arbejde. Sådan gør du:

  1. Første trin er at fjerne de gamle greb, hvis det ikke er meningen, at de skal bevares.

  2. Herefter skal alt løs og gammel maling slibes af.

  3. Vask derefter først med grundrens og skyl efter med helt rent vand, så alle sæberester med garanti er væk.

  4. Slidhuller og revner spartles ud med akrylfugemasse. Vær endelig ikke fedtet med fugemassen.

  5. Slib med fint sandpapir, indtil de fugede steder er helt på niveau med resten af kommodens overflade.

  6. Da kommoden er lys, er det nok at male den med en gang grundmaling og derefter slibe overfladen endnu en gang for at få lagt de træfibre ned, som med garanti har rejst sig efter den våde grundmaling.

  7. Gå på jagt efter greb i samme friske farver som skuffefronterne. Vælg et bor, der har samme størrelse som gevindet på grebet, når du borer hul. På indersiden af skuffen sættes skruen fast med en møtrik. Tip: Jo mere du orker at slibe efter hver malegang, des flottere et resultat får du, da hvert lag maling binder bedre og lægger sig mere ensartet på en velslebet overflade end en ujævn.