Nyt budgetvenligt vitrineskab skal være dit næste DIY-projekt

Der er bare noget ved det her skab, som indbyder til at finde maling og meget mere frem. Men der er faktisk også mange andre cool makeover muligheder.

Lille vitrineskab

Pinterest og instagram, ja selv vores eget magasin, flyder over med fine vitrineskabe i flotte farver. Mange af disse er købt brugt og har fået en overhaling med en klat maling.

Men er du ikke typen, der elsker at gå fra loppemarked til loppemarked for at finde det perfekte skab, så er der en anden vej, der ikke ruinerer dig eller er en fed streg i klimaregningen.

Jysk lancerer et lille væghængt vitrineskab i bambus, der betragtes som en klimavenligt materiale, fordi det gror hurtigere end noget andet.

Skabet tigger om at få en kreativ overhaling. Mulighederne er uendelige, men vi har alligevel forsøgt at samle de fineste af dem, som vi glæder os til at gå i gang med, når skabet lander 14. juli.

Lille vitrineskab i lyst træ
Vitrineskab Jysk

Skab, 'trend', b 40 cm x h 50 cm x d 15 cm, fra jysk til 449kr. OBS! Skabet kan findes online fra 14. juli, og kan findes i de fysiske butikker senset 5. august.

Farvevalg til ydersiden

Har du tænkt dig at male ydersiden af dit skab, kan du i princippet gå to veje. Maler du det i samme farve som væggen, vil dine ting i skabet være mest i fokus.

Maler du det i en kontrast farve til væggen, fungerer skabet i stedet som en ramme om dine ting, og bliver en dekoration i sig selv. Begge er skønne, men giver to meget forskellige udtryk.

Farvevalg til indersiden

Ligesom med ydersiden, kan du vælge at male det inderste samme farve som væggen. Men er du lidt mere vovet, kan du prøve en af tidens mest populære trends og give skabet en cool farve indeni for et moderne og anderledes udtryk.

Fransk flet

Fransk flet har været stjernen i mange DIY-projekter og hacks de seneste år. Ofte er flettet dog blevet brugt til skabets låger. Men det kan også sagtens bruges på indersiden af skabet. Du kan med fordel male bagsiden sort, for at få flettet's mønster til at stå bedre frem.

Mosaikker

Mosaikborde og sjove fliser har også været en anden super populær trend de sidste år. Hvorfor ikke overføre dette til skabe? Her er et par eksempler med køkkenskabe, men vitrineskabe kan også sagtens bære de flotte mosaikker.

Prikken over i'et

En lynhurtig måde at opdatere et skabs udtryk er ved at skrifte dets greb. De fås i alle mulige former, farver og prisklasser og alt efter hvilken slags greb du vælger kan du understrege udtrykket.

Er du fx fan af fine pasteller, kan du satse på kulørte porcelænsgreb. Skal udtrykket emme lidt af luksus er prægede messinggreb vejen frem og med trægreb kan du skabe et ensartet udtryk ved at male dem med.

Matte greb til vitrineskab

Anne Black, lille mat håndtag. Fås i flere størrelser pris fra 70-80 kr.

© Anne Black
Messinggreb fra Buster & Punch

Messinggreb, 'T-bar/Plate/Brass', fra Buster & Punch, ca. 550 kr. - kan købes her

Tapet

Et velkendt trick til en hurtig skabs-makeover er tapet eller hyldepapir. Bruger du selvklæbende folie er det endda nemt og hurtigt at fjerne igen.

Lad nedtællingen begynde!

LÆS OGSÅ Smukke vitrineskabe til alle dine yndlingsting.