Påskeæg: 14 stilfulde og anderledes idéer til, hvordan du kan dekorere dine æg

Skab yndige marmor-æg eller forvandl skallerne til fine miniisvafler eller kunstfærdige reder. Der er mange muligheder, når først du har pustet dine æg.

Påskeæg idéer
© Getty Images

I stedet for "bare" at dekorere dine æg med et gult mønster, kan du skabe sød og overraskende pynt ud af dine pustede æg ved at trylle med neglelak, fjer og stof.

Påskeæg idéer
© Getty Images

Dekorer dine påske æg med stof

Pak dine æg ind i stof og pynt med perler på en snor i både top og bund. Næsten som små kinesiske lanterner eller luftballoner.

Påskeæg idéer
© Getty Images

Påskeæg a la Liberty

Spring elegant med på Liberty bølgens småblomstrede print og find servietter med de nuttede mønster, du kan monstere med decoupache-lim.

Ægget i reden, reden i ægget

Lav en lille rede i ægget, som du kan pynte med lidt bast eller græs og en sten, du tegner et par pletter på, så det ligner et lille vagtelæg.

Påskeæg a la Mussel

Det er efterhånden en klassiker, at dekorere sine påskeæg med mønster a la Mussel. Så har du en forkærlighed for det klassiske print og lidt tålmodighed, er det oplagt!

Marmorerede påskelækkerier

Med neglelak dryppet i vand kan du skabe det fineste marmormønster på dine æg. Brug en tændstik til at få blandet de forskellige farver sammen og tril æggene rundt i farven og læg dem til at tørre.

Tørrede blomster

Pynt æggene med tørrede blomster i et tæt mønster. Det giver den fineste effekt, hvis du pynter det meste af ægget, som Julie Wettergren har gjort her - og ikke kun sætter en enkelt blomst på.

Påskeæg med fine fjer

Med decoupachelim kan du udsmykke dine æg med fjer. Vælg en fjer, der passer i størrelsen og overvej, om du først skal male selve ægget for en vildere effekt.

Udstil forårets flora

Brug dine æg som små vaser til forårets fine spirer og blomster. Pil forsigtigt toppen af dine æg og stil dem ii æggebægere eller lav selv en fin holder af ståltråd eller tråden fra en champagneprop, hvis du har gemt nogle.

Glimragende effekter

Med lim kan du male fine mønstre på skallen og herefter drysse med glimmer. Vær opmærksom på, at dit mønster ikke skal være for fint og detaljeret, da det kan være svært at få helt skarpe kanter med denne metode.

Prik, prik, prik

Find en tusch frem fra børnenes skatkammer af klippeklistreremedier og tegn på ægget. Med malertape eller anden skånsom klister kan du afdække et stykke af ægget med et fint motiv og herefter laver prikker omkring, så du har den fineste silhouet, når du fjerner tapen.

Æggehoveder

Lav de fineste skabninger med hobbymaling på dine æg. Begynd med at male hele ægget en passende grundfarve. Når det er tørt kan du lave passende aftegninger alt efter hvilket dyr, du vil male. Lad ægget tørre igen og giv det de sidste detaljer som fx en hvid plet i øjet til slut.

Skal din lille æggeven have horn eller ører kan du bruge grene eller klippe dem af filt eller læder. Monter dem med en lille smule kontaktlim.

Abstrakte farvestrejf

Denne metode er for alle - også børn og dig, der ikke gider at nusse med svært præcisionsarbejde. Her placerer du blot ægget i låget fra en sodavand, så så lidt af ægget som muligt er dækket. Og så er det bare igang med penslen, du dypper i maling, som du nu svirper i retning af ægget.

TIP Dæk godt af og vælg farver, der spiller godt sammen.

Nicecream

Der er ikke meget andet at sige, end at disse fine æggevafler på påskebordet eller som ophæng med garanti vil tage kegler! Brug hobbylak og slut af med en lille pompom på toppen med en klat sekundlim.

Havens gaver

Vil du gerne skabe et naturligt udtryk kan noget så simpelt som æg i rå form pyntet med skud og stængler fra haven være en både smuk og nem løsning. Slut af med et fint bånd eller en rustik snor - é voila!