© Etsy/SemperFlorensDesign

Papirblomster | Stress af og skab de smukkeste buketter

De dukker op flere og flere steder: i butiksvinduer og i vaser på Instagram. Den hotteste DIY-trend lige nu er både smuk og afstressende.

28. marts 2020 af Mi Skjold Brix

Med tynde lag af crepepapir, lim og måske et strejf af glimmer og tusch kan du klippe og klistre dig til den smukkeste buket. 

Papirblomsternes popularitet spirer lige nu i hurtigt tempo, som en naturlig forlængelse af vores betagelse af evighedsblomsterne, der først var af den tørrede slags, sidenhen kunstige og nu også i både perler og papir, som vi tidligere har skrevet om her. 

Du kan skabe alt for naturtro hortensiaer, ranunkler, 

Vil du gerne i gang med at skabe dine egne smukke flora-kreationer, så læs med, når vi guider dig til, hvad du skal have i din værktøjskasse og hvem, du skal søge inspiration hos for livagtige designs. 

Crepe papir til papirblomster
© Etsy

Crepepapir er ikke bare crepepapir

Grundstenen i de smukke blomsterkreationer er det "elastiske" crepepapir, der kan strækkes og formes mere end noget andet papirmateriale pga de helt fine plisseringer i overfladen - og altså ikke egentlig elastik. Det gør det nemt at forme papiret til livagtige kronblade med bølgede og buede former. 

Som med så mange andre materialer er der også forskel i kvalitet og tekstur, når det gælder crepepapir. 

Og det er godt at være bevidst om, hvis du satser på at opnå naturtro resultater. 

De dedikerede papirblomst-entusiaster sværger til italiensk crepepapir, fordi det er særligt tykt og lækkert. 

Gode steder at købe italiensk crepepapir til papirblomster

Kreanord.dk

Du kan købe en samling af 24 små ark tyk og lækker 180 g italiensk crepe papir, som er den bedste slags at bruge. Her får du mulighed for at teste forskelligt af, uden at skulle invistere i en masse større ark. 

Men det er ikke her, du får mest crepepapir for pengene.

Cartotecnica Rossi

Går du all in, kan du vælge at bestille direkte fra Italien her, men vær opmærksom på, at der er et minimumsforbrug på 30 euro, før de sender - og forsendelse er 12 euro i sig selv, hvis du vælger 3 dages leveringstid fra afsendelsesdatoen.

Etsy

Du kan alternativt købe papiret fra Cartotecnica Rossi via Etsy. Det er billigere, hvis du vil have en håndfuld farver og meget af dem. Forsendelsen kan du få gratis, men den er til gengæld en del længere end på deres eget site. Så der er noget godt og skidt ved begge muligheder. 

Redskaber, du skal bruge til at lave smukke papirblomster 

  • En broderisaks
  • Limpistol
  • Træperler
  • Hurtigtørrende hobby/skolelim
  • Elefanttråd
  • Crepepapir
  • Glimmer 
  • Sort tusch
  • Evt. andre tuschfarver

Gode guides til at lave dine egne papirblomster 

Der findes et hav af tutorials, der viser vejen, når du vil give dig i kast med at lave papirblomster. 

Grundprincippet for de fleste er, at de har et centrum af crepepapir som klippes op i bånd med fine frynser, som vikles omkring en stængel af elefanttråd. Herefter laves kronbladene og sættes på og til slut vikles grønt crepepapir omkring bunden af blomsterhovedet og ned omkring stilken.  

En god blomst at begynde med kan være denne simple blomst i videoen nedenfor. 

Når du har fået tag om den, kan du udforske nogle af den amerikanske DIY-dronning Lia Griffiths smukke guides - nogle af vejledningerne er dog bag en betalingsmur, men ikke alle og de er meget naturtro - eller du kan prøve dig frem og lave blomster ud fra fri fantasi.

Også Pinterest svømmer over med papirblomster og på Etsy, der er en handelsplatform med fokus på kreativt håndarbejde, kan du købe manualer til forskellige blomster. 

Steder, du kan købe færdige crepe papirblomster 

Der findes en masse smukke varianter lige til at klikke direkte hjem i din vase på Etsy. 

Men du kan også få lavet en særlig buket på bestilling til dit fx bryllup hos nogle af de damer, der arbejder med at kreere blomsterne professionelt. 

Her må vores varmeste anbefaling gå ud til Rie Elise Larsen, der skaber nogle poetiske designs. 

Vi håber, du er blevet inspireret til at komme i gang med at lave dine egne evighedsblomster. 

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...