Pimp din ledning til lampen op

I dette enkle DIY mødes DIY-freaken og den indre spejder i et veludført knob. Se den enkle tutorial fra bloggeren fra Monstercircus

DIY på lampedning med abehånd knob.
© Monstercircus

Abehåndsknob på lampeledning

Kender du abehånd-knobbet? Hvis ja, så har du helt sikkert gået til spejder. Det kan være en stor hjælp i dette DIY. Du skal dog ikke fortvivle, hvis du i stedet har gået til håndbold. Bloggeren Mette Holm fra monstercircus.dk har nemlig lavet en smuk billedgennemgang af alle trin i bindingen af knobbet. Her er lampelednings-DIY'et i Mette Holms egne ord:

  • "Der er jo mange, som er faldet pladask for pendler med blot en ledning, fatning og en stor smuk pære – En super billig og nem måde at opgradere looket på din lampe, er en simpel knude. Her er det min Bright Sprout pendant fra Nordic Tales, som har fået et twist."

  • "Du har nok set knobet før, måske forklædt som dørstopper, og der er uanede muligheder med dette knob, Jeg har lavet vejledningen med reb, som gerne skulle gengive knobet lidt tydeligere."

Abehåndsknobet.
© Monstercircus

Det skal du bruge

  • Et tov eller reb, ca. 5 meter langt
  • En træperle med en diameter på ca. 40 mm

Sådan gør du

Sno rebet 5 gange rundt om 4 af dine fingre.

Tag rebet af fingrene og lav endnu en gang 5 snoninger, som vist på fotos.

Jo flere snoninger du laver, jo større bliver dit færdige knob. Sørg for, at snoningerne dækker din træperle.

Perlen placeres i midten af snoningerne, foto 4.

Forsæt med at sno, som vist på fotos og afslut med at stramme/ lirke rebet til.

LÆS OGSÅ Sådan styler du rispapirlamper bedst.

Tutorial abehånds-knob til lampeledning, step 1
© Monstercircus
Tutorial abehånds-knob til lampeledning, step 2
© Monstercircus

Flere abehånds-DIY's på vej

Mette Holm skriver i sin abehånds-tutorial på sin egen hjemmeside, at hun har flere abehånds-DIY's på vej. Følg med på hendes blog monstercircus.dk og giv hende en high five abehånd, når den næste dukker op.

Den færdige lampe med abehåndsknobbet på ledningen.
© Monstercircus

Følg Monsters Circus her

Boligmagasinet.dk vil gerne bidrage til udbrede kendskabet til de mange nye og kreative DIY's, som Mette Holm finder på hjemme i sit svenske træhus, der efter hendes eget udsagn både ligner et pippi-hus udenpå og indeni.

Du kan følge med i Mettes projekter på boligmagasinet.dk/monsterscircus eller på Bolig Magasinets Facebook-side. Her vil vi løbende lægge nogle af Mette Holms bedste DIY's ud. Du kan også følge hendes personlige blog her.