Prøv denne søde idé, der kun kræver en farveprøve, hvis du savner forandring

Du behøver ikke sprænge budgettet, hvis du trænger til at der skal ske noget nyt derhjemme. For omtrent en halvtredser kan du føre denne fine idé ud i livet. Se de cool resultater her.

© Dulux

Nogle indretningsprojekter kræver meget tilløb. Måske endda også opsparing.

Sådan et projekt er dette ikke!

Det eneste, du skal bruge er en farveprøve og en pensel, og så kan du skabe nem indretningsmagi ved at male en halvbue på væggen i en velvalgt farve - på et velvalgt sted.

LÆS OGSÅ Disse farver passer sammen i indretningen

Bag skænken

Mal bag ved din skænk i samme bredde som møblet. Det forstørrer møblets visuelle indtryk og giver lidt ekstra kant til din indretning.

Om du vil slutte af med en hylde i samme bredde før din bue runder er en smags sag, men giver endnu mere plads at stille dine favoritting på.

Flere små

Vil du gerne lege lidt med farvespillet, kan du male to buer i forskellige nuancer af din yndlingsfarve. Det kan få en kontorkrog i stuen til at live op og være sit eget lille rum i rummet.

Til at skabe "fylde" i et større rum

Hvis du bor med store rum, hvor du ikke nødvendigvis har behov for en masse store møbler, kan du overveje at male et højt felt bag et mindre møbel. Ligesom ved skænken er det med til at få møblet til at fylde mere og ved at male op i højden, "indtager" du rummet på en mere bombastisk måde.

Bag entréspejlet

Tricket med at male en bue på væggen fungerer super godt, hvis du har et rundt spejl i entréen. Mal buen rundt om spejlet i en fast afstand, så spejlet hænger centreret i buen. Sæt prikken over i'et og hæng en hylde i samme bredde som dit malede felt eller i samme bredde som dit spejl.

Som en lille "bjergkæde"

En finurlig idé, der minder om kontoridéen, men har et mere barnlidt islæt, er en samling af flere buer sammen i matchende nuancer, som tilsammen udgør en slags fantasifuld bjergkæde.

På hovedet

Du kan også finde dit legebarn frem og tage loftet i brug, når du maler din bue, så den i stedet for at stige op fra gulvet "løber" ned ad væggen. Fx med rammer i eller som her som et grafisk element sammen med hylderne og som baggrund for Pinoccio og en luftplante.

Over børnesengen

Vil du helst undgå at hænge billeder over juniors seng til at begynde med, kan du overveje at male på væggen i stedet, for at skabe nogle hyggelige rammer for putningen. Her er der lavet to buer, der møder hinanden, men du kan også bruge "bjergkæden" her eller lave en funky regnbue.