Her er de fedeste interiøridéer, du kan bruge PU-skum til

Brug det udvidende skum til så alsidige ting som spejle, kunst, vaser og lamper. Kig med og lad dig inspirere af de cool idéer.

Maleri kunst af isoleringsskum
© Christina Simmons/Getty Images

OBS! Når du skal lave møbler med byggeskum er det vigtigt, at du bruger PU-skum uden giftig isocyanat. Læs mere om, hvordan du bruger det her.

PU-skum er egentlig en mere seriøs del af en murers værktøjskasse, men det foranderlige materiale kan også bruges til andet end isolering.

Tager du dine forholdsregler, når du arbejder med det, kan du bruge det udvidende skum til så alsidige ting som lamper, vaser, spejle og kunst.

4 interiøridéer med isoleringsskum/PU-skum

Lav et skumspejl

Brug PU-skum som ramme. Både omkring et spejl, som her eller omkring et billede. Det er en super nem måde at skabe et statement i din indretning og det kræver ikke de store håndværksmæssige erfaringer.

DET SKAL DU BRUGE TIL ET SKUMSPEJL

  • 1-2 dåser PU-skum afhængigt af størrelsen på dit spejl
  • Handsker og mundbind
  • Spraymaling, hvis du ønsker rammen i en bestemt farve.
  • Afdækning og malertape

SÅDAN LAVER DU ET SKUMSPEJL

  • Find et sted i læ udendørs, hvor du kan sprøjte skummet ud og spraymale uden at det fyger rundt.
  • Dæk underlaget med plast eller pap og læg dit spejl med bagsiden nedad.
  • Sprøjt nu skummet ud på rammen eller direkte på spejlet.
  • Lad skummet tørre efter anvisning på skumflasken.
  • Skal skummet have en farve? Dæk spejlet af med plastikpose og malertape, så du nu kan sprøjtemale skummet uden at ramme spejlet.
  • Spraymal i en strygende bevægelse med en fast afstand til dit spejl og gentag processen om nødvendigt.

Lav et 3D-maleri med PU-skum

Et af de mest populære DIY-projekter med skummet foruden spejlet er kunst. Spray skummet på et lærred og mal derefter det hele i én farve - eller flere.

Det har vi set både i form af disse fine blå og gule værker, men også lyserød og orange har været i brug hos andre på Instagram.

Om du vil spraymale det hele eller lave et mønster med akrylmaling er op til dig - begge dele kan lade sig gøre.

Vase ala vulkan

Brug en flaske og beklæd den med skum i en sjov facon. Her er udtrykket kegleformet, som en vulkan, men du kan også vælge at lege endnu mere med formen. Skummet vejer ikke noget, så der er vidde rammer for, hvad du kan lave.

Festlig popcorn-lampe

Se lige, hvor fin! Du kan pimpe en lampeskærm med skummet og kreere alt fra et popcorn look til mere skylignende formationer. Mulighederne er mange! Når skummet er tørt, kan du male det med spray eller pensel for at få et endnu mere gennemført look.