Maleri kunst af isoleringsskum
© Christina Simmons/Getty Images

PU-skum er det seneste hit indenfor DIY - se de vilde idéer

Alt fra geniale kostumer over vaser til spejle. Det udvidende skum er hovedingrediens i nogle virkelig fede DIY-projekter, som du kan lade dig inspirere af her.

22. januar 2019 af Mi Skjold Brix

OBS! Rådfør dig med eksperterne i dit lokale byggemarked i forhold til sikkerhed, når du arbejder med materialet! 

PU-skum er egentlig en mere seriøs del af en murers værktøjskasse, men det foranderlige materiale kan også bruges til andet end isolering. 

Tager du dine forholdsregler, når du arbejder med det, kan du bruge det udvidende skum til så alsidige ting som lamper, vaser, spejle og udklædning. 

Interiøridéer med isoleringsskum/PU-skum

Ramme på spejl eller billede af isoleringsskum

Brug PU-skum som ramme. Både omkring et spejl, som her eller omkring et billede. Du kan få gode tips til, hvordan du gør, ved at klikke på billedet. DIY-blogger Monsters Circus har kreereret det fine spejl, der giver mindelse om guf og giver os lyst til at finde en ske frem! Helt perfekt tøset og originalt. 

Lav et 3D-maleri med PU-skum 

Et af de mest populære DIY-projekter med skummet er kunst. Spray skummet på et lærred og mal derefter det hele i én farve. Det har vi set både i form af disse fine blå og gule værker, men også lyserød og orange har været i brug hos andre på Instagram. 

Festlig popcorn-lampe

Se lige, hvor fin! Du kan pimpe en lampeskærm med skummet og kreere alt fra et popcorn look til mere skylignende formationer. Mulighederne er mange! Når skummet er tørt, kan du male det med spray eller pensel for at få et endnu mere gennemført look. 

Vase ala vulkan

Brug en flaske og beklæd den med skum i en sjov facon. Her er udtrykket kegleformet, som en vulkan, men du kan også vælge at lege endnu mere med formen. Skummet vejer ikke noget, så der er vidde rammer for, hvad du kan lave. 

Forklædt som flødeskum 

Nu har vi slået fast at der er mange ting til hjemmet at kreere ud af PU-skum. Helt sikkert endnu flere end dem, du har set her. Men der er også fine ting at ryste ud af ærmet, som egner sig til udklædning og oppyntning. 

Her er det blandt andet et cupcake-kostume - perfekt til fastelavn eller halloween- og festlige oversize kager til pynt, når der er enten fødselsdag eller jul. Men også popcorn-effekten fra lampen er en oplagt idé til et kostume. Kun fantasien sætter grænser! 

God fornøjelse med dit skumprojekt! 

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...