Pust nyt liv i gamle møbler og loppefund

Har du fundet et vidunderligt gammelt karlekammerskab på loppemarked? Eller har du arvet din mormors smukke spisebord? Med det rette værktøj kan du puste liv i møblerne, så de bliver så gode som nye - samtidig med at du selvfølgelig bevarer deres oprindelige charme.

Kvinde, der arbejder i have
© depositphotos

Det er både et sjovt og kreativt projekt at forvandle gamle møbler og loppefund til fantastiske nye genstande til hjemmet. Det kræver ikke nødvendigvis det store, udover tid og lyst, og så selvfølgelig det rette værktøj, der bare gør det hele nemmere.

Men bare rolig, du behøver ikke en toptunet og overfyldt værktøjskasse for at komme i gang. Faktisk har du bare brug for et par enkelte stykker værktøj, som kan hjælpe dig i mål med langt de fleste gør-det-selv-projekter med gamle møbler og loppefund.

En multicutter er perfekt til små reparationer

Ét af de stykker værktøj, der gør det umuligt muligt, er en multicutter. Multicutteren har en hel række funktioner, som navnet også antyder. Den kaldes også for håndværkerens schweizerkniv, fordi den netop er så praktisk og alsidig.

Din multicutter kan påføres forskellige klinger, så du kan bruge den til en bred vifte af formål. Først og fremmest er den ganske genial til mindre reparationer. Du kan lave meget præcise snit med multicutteren, og du kan nemt komme ind i hjørner og kanter.

Har du gamle møbler og loppefund i træ, er multicutteren værktøjet, du leder efter. Den er nemlig optimal til at save i træ, og også det hårde af slagsen. Du kan også bruge den til at skære i tyndt metal, fræse fuger, fjerne fliseklæber eller mørtel såvel som limrester fra linoleum og tæpper.

En hel række værktøjer kan altså erstattes af den multifunktionelle multicutter, hvorfor det er en oplagt investering, når der skal laves DIY-projekter.

Slib og polér med en excentersliber

Udover din multicutter kan du med fordel også forsyne værktøjskassen med en excentersliber. Dine loppefund og møbler har garanteret gammel maling og lak, der skal fjernes, for at udtrykket kan fornys. Her er excentersliberen netop helt perfekt.

Men faktisk er værktøjet en ret alsidig slibemaskine, og det kan også bruges til at pudse og polere. Vil du gerne polere dit emne, skal du bare montere en polerskive på slibesålen. Monterer du ligeledes en polersvamp og filtskive, bliver poleringen endnu smukkere.

Ligesom det er tilfældet med multicutteren, kan du altså erstatte en række redskaber med excentersliberne. Når du har disse to stykker værktøj, er du fantastisk godt klædt på til de kreative udfoldelser.

Forsyn værktøjskassen hos Carl Ras

Du kan få fingrene i en multicutter og excentersliber hos Carl Ras. Her finder du en række maskiner i høj kvalitet og af nogle af de mest anerkendte mærker. Eksempelvis finder du brands som Bosch, Dewalt, Makita, Festool og Milwaukee.

Man går sjældent galt i byen eller hjemmeværkstedet med disse mærker, hvorfor de kan være værd at tjekke ud. Det kan godt betale sig at vælge nogle robuste stykker værktøj af høj kvalitet, så de holder i lang tid og giver dig et endnu bedre resultat