Sådan bygger du et fint skrivebord i genbrugstræ

Hvis du mangler et fint og rustikt skrivebord, er løsningen ganske enkel: Du bygger det da bare selv.

Skrivebord højde
© Karina Tengberg

Byg dit eget skrivebord

Kunstneren Mie Olise Kjærgaard har bygget et lillebitte træhus nær Amager Fælled med masser af kreative gør-det-selv-løsninger. Én af dem er det fine skrivebord, der er bygget af rester fra byggeriet af huset - det er ikke svært, og du kan sagtens gøre det selv.

Det skal du bruge

Lægte
Beslag
Skruer
Boremaskine
Målebånd
En fin træplade
Evt. bordben.

Sådan gør du

1. Find en fin bordplade

Har du ikke som Mie Olise en træplade liggende, kan du købe fine, patinerede træplader brugt. Tjek din trælast eller Dba.dk. Skal det være nyt træ, så er en køkkenbordplade fra fx Silvan et billigt og godt alternativ.### 2. Bestem selv bordben

Du kan gøre som Mie Olise og lave et bordben af samme materiale som bordpladen. Vil du have et lettere look, kan du i stedet bruge stålben i et enkelt design. Skal det være praktisk opbevaring, kan du også sætte et skuffemodul i den ene ende. ### 3. Montér bordpladen på væggen

Sæt en lægte op på væggen, som bordpladen kan hvile på. Husk at sætte den i samme højde, som de ben du har valgt. Den optimale højde afhænger af din kropsbygning, men et godt udgangspunkt er en bordhøjde mellem 72-74 cm.

4. Sæt pladen fast

Montér bordbenene på bordpladen med et beslag af en rimelig størrelse. Spørg evt. i byggemarkedet. Det er vigtigt, at det sidder godt fast og ikke falder ned. Brug samme metode til at sætte bordet fast på lægten.

TIP! Vil du have mere lys? Sæt i stedet bordpladen under vinduet, så du sidder og kigger ud. Sæt fx pladen fast med hyldeknægte, men sørg for, at de har en rimelig størrelse. For at holde pladen skal de gerne nå totredjedele ud.

5 gode steder at købe genbrugstræ

Genbyg, Amager
HC Genbyg, Albertslund
Jk-genbrug, Odense
Bango, Kjellerup
Skave Nedbrydning, Holstebro

Flot hjemmelavet skrivebord
© Karina Tengberg