Spirende agern indendørs
© Svenskt Tenn

Sådan får du et agern til at spire til den fineste lille plante

Det er for længst blevet bevist, at avocadoer er oplagte som spirende finheder i køkkenvinduet. Men har du overvejet at gøre det samme med et lille agern?

16. august 2018 af Mi Skjold Brix

Det har længe været et stort hit at forvandle avocadosten til fine planter med tålmodighed og omsorg. Men har du nogensinde overvejet, at du kan gøre det samme med et lille bitte agern og få den fineste, sprøde plante ud af det? 

Det kræver en smule mere af dig som amatørgartner, hvis missionen skal lykkes, men resultatet er både yndigt og anderledes. 

Sådan får du et agern til at spire

  • Find et sundt agern - eventuelt flere, da ikke alle er til at få til at spire. De skal være brune - evt. med grønlige strejf og helst gerne direkte fra træet, da dem på jorden har større tendens til at være dårlige og rådne. 
  • Det nemmeste trick til at finde ud af, hvilke der er velegnede til at spire, er ved at lægge dem i vand. Hvis de er uegnede, flyder de ovenpå. De gode vil falde til bunden. 
  • For at få dine agern til at spire, skal de tro, det er blevet vinter - ligesom i naturen. Læg dem på vådt køkkenrulle, så de ikke tørrer ud, og put det hele i en frysepose og opbevar dem i køleskabet i to til tre måneder til de begynder at spire. 
  • Når de første rødder titter frem stiller du dit agern i en vase eller flaske med lille munding, som agernet kan ligge på uden at falde i vandet. 
  • Lad spidsen og spiren pege ned mod vandet og kun lige akkurat nå vandet. 
  • Nu vil dit agern (efter en måned eller to) begynde at slå flere og større rødder og med tiden vil det også begynde at sætte blade. 

BILLEDE Vasen øverst er designet til præcis dette formål af Svenkt Tenn og koster ca. 150 kr. - find den her

Du kan også bruge andre flasker med lille hals, som du kan se nedenfor. 

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste