Sådan forvandler du æg til pastelfarvet påskepynt helt uden kemikalier

Du behøver slet ikke investere i maling og andet udstyr for at trylle de fineste påskeæg frem til sæsonen. Se bare, hvordan du kan gøre her.

© Getty Images

Påske er lig med pyntede æg en masse!

Og i stedet for at sætte dig til rette med akrylmalingen eller decoupage-limen kan du gå i køkkenet og trylle de fineste pastel-æg frem.

Det er ultrasimpelt at opnå fine resultatet med hvide æg.

Bland en liter vand med to teskefulde lys eddike og bring det i kog i en kasserolle.

Hæld de farvegivende ingredienser i gryden og lad det koge videre i 30 minutter, inden du tager det af varmen og lader det køle.

Når din farvede væske er kølet helt ned, sier du den, og lægger dine æg deri - e voliá! Så får du de fineste æg!

Nedenfor kan du se, hvilke farver du kan opnå med ingredienser fra køkkenet.

De pustede æg lægges ned i vandet. Tiden afhænger af, hvor kraftig farven skal være, så hold øje med udviklingen. Fx kan rødbede både ende i en kraftig pink og en sart pastellyserød.

Sådan farver du æg med naturlige ting

Andre idéer til dekoration og pynt af æg til påske

Dine indfarvede æg kan både være smukke at lægge i en skål som de er. Men du kan også hænge dem i fine bånd eller dekorere dem på anden vis.

Blomsteraftryk

En oplagt idé er at fine små fine blade eller blomster, som du lægger på æggene og fæstner ved forsigtigt at komme æg og blomst ned i en nylonstrømpe, inden du lægger dem i din indfarvningsvæske. Det vil give dine æg nogle smukke mønstre, som du kan se nedenfor.

© Getty Images

Fine pletter

Dine pastelfarvede æg kan også få endnu et smukt strejf med at dyppe en pensel i din maling og sprøjte dråber af farve på dem, som du lader tørre, så ægget får de fineste pletter.

Alternativt kan du sprøjte dem forsigtigt med maling eller glimmer.

© Getty Images

Tegn med kuglepen

Du kan også fatte en kuglepen og tegne delikate mønstre på dine farvede æg med forsigtig hånd.

© Getty Images

Svævende luftballoner af stof

Sidste idé er, at du kan pakke dine æg ind i stof, som du lukker i bund og top og pynter med en fin perle. Vælger du et gennemsigtigt materiale, som giver udsyn til fx lyserøde æg får du et elegant og anderledes udtryk, der skiller sig lidt ud.

© Getty Images