Sådan skaber du din egen planteoase

Mette fra Monsters Circus guider til stylingen af din helt egen planteoase i boligen.

Spids plantehylde på væg
© Monsters Circus

Kvalitet frem for kvantitet

Uanset hvor stort eller småt du bor, er der altid plads til grønne planter – og en planteoase kan fungere alle steder.

Faktisk er det ikke mængden af planter, men måden planterne bliver vist frem på, som derfor er afgørende for en god planteoase. Du kan sagtens skabe en skøn wow-faktor med få planter.

Jeg har selv skabt min egen med meget få midler. En amagerhylde, a la den som fra By Wirth, er et godt udgangspunkt. Den kan bære forskellige planter, og udtrykket med kernelæder og eg fungerer rigtig godt til de små grønne potter.

Close up af plantehylde foran væg
© Monsters Circus

Langtidsholdbare blomster

Planterne passer dog sjældent sig selv, og er du ikke den flittigste med vandkanen kan det være en god idé at gå efter sukkulenter.

Sukkulenter tåler nemlig udtørring og kræver meget lidt pleje. De fås i et væld af varianter – de fleste har tykke, fyldte blade, mens farverne kan variere fra blågrå til grøn og mørkebrun.

Her har jeg plantet Phi Phi-planten fra Queen.

Makrobillede af plante
© Monsters Circus

Grønt i en kasse

En plantekasse er også en god løsning til hjemmeoasen. Den giver rig mulighed for at lege med udtryk og stil, og det er ret nemt at skifte og rykke på planterne.

Der er altså mange måder, du kan lave en planteoase på. Find de potter, ophæng og kasser som du godt kan lide - og sæt gerne flere planter tæt sammen. Det giver en rigtig god effekt.

Plantehylde med Kay Boyesen abe
© Monsters Circus
Kaktus og plantehylde på væg
© Monsters Circus

Følg Monsters Circus her

Boligmagasinet.dk vil gerne bidrage til udbrede kendskabet til de mange nye og kreative DIY's, som Mette Holm finder på hjemme i sit svenske træhus, der efter hendes eget udsagn både ligner et pippi-hus udenpå og indeni.

Du kan følge med i Mettes projekter på boligmagasinet.dk/monsterscircus eller på Bolig Magasinets Facebook-side. Her vil vi løbende lægge nogle af Mette Holms bedste DIY's ud. Du kan også følge hendes personlige blog her.