Salima Christine har forvandlet toiletpapir til den fineste lampeskærm

Efter længe at have ledt efter en ny lampe - uden held - satte Salima Christine sig for at lave en selv. Og sikke et resultat! Se her, hvordan du kan gøre Salima Christine kunsten efter.

Lampeskærm lavet af toiletpapir
@salimachristine_

Det er sjældent, at toiletpapir er en af ingredienserne i nogle af de mange fine hacks, vi støder på.

Men det er nu altså tilfældet med @salimachristine_s hjemmelavede lampeskærm, som er det seneste geniale hack, vi er faldet over på Instagram.

Idéen kom Salima Christine på, da hun stødte på et lignende hack på Instagram, efter længe (og uden held) at have ledt efter den perfekte pendel til sit soveværelse.

Og resultatet er blevet så fint, at det har fået flere til at spørge efter en guide til lampeskærmen - og så har den endda ikke kostet mere end 65 kr. at lave.

– Mine gæster, der har set lampen, synes, det er en genial ide, og der er flere, der har spurgt efter guiden. Jeg har også fået en rigtig god respons på Instagram, hvor den har fået over 19.000 visninger, og hvor rigtig mange har både gemt og delt den, fortæller Salima Christine til Boligmagasinet.dk.

Gør Salima Christine kunsten efter

Står du og mangler en ny lampeskærm til soveværelset, stuen eller et helt tredje sted - og har Salima Christines resultat givet dig blod på tanden til at gøre hende kunsten efter?

Vi har herunder samlet en guide til, hvordan du trin for trin selv kan lave en lampeskærm magen til.

HUSK At bruge en LED-pære til dette hack, da den ikke bliver for varm.

Det skal du bruge

 • Bagepapir
 • Toiletpapir, ca. 4 ruller til hver skærm
 • Vand
 • Limlak
 • Sprayflaske
 • Saks
 • Noget til at støtte formen på din lampe - her er der brugt sølvpapir. Men det kan også være en skål i midten for at skabe mere kegle-facon og toiletruller langs kanten for at få den bølgende effekt. Prøv dig frem.

Desuden
Lampeskærmen skal hænges på en fatning. Måske du allerede har en liggende i gemmerne. Ellers kan fatninger købes i fx diverse byggemarkeder til en overkommelig pris.

Sådan gør du

 1. Placer de ting, du vil bruge til at skabe lampens form, på en plan flade. Fx en skål i midten og toiletruller eller papir, der hvor kanten skal være. Eller brug sølvpapir som her.
 2. Læg derefter bagepapir udover det hele, så det dækker alle dele og størrelsen på lampen.
 3. Nu skal toiletpapiret lægges på. Fordel det godt udover al bagepapiret med flere lag.
 4. Når alt toiletpapiret er fordelt, skal du blande vand og limlak i en sprayflaske (Salima Christine har brugt 2 dl limlak til 1 l vand).
 5. Spray nu limblandingen udover alt papiret, så det er godt vådt.
 6. Lad lampen tørre 1-2 dage.
 7. Når lampen af tør, fjernes den fra bagepapiret og de formgivende dele.
 8. Klip derefter kanterne til, så de bliver pæne og lige.
 9. Afslut med at lave hul til fatningen - og din nye lampeskærm er nu klar!

TIP Salima Christine har gentaget ovenstående proces, så hun har fået to skærme i forskellige størrelser, som hun har lagt ovenpå hinanden. Det giver lampen et super fint udtryk.

@salimachristine_

Salima Christine, der er 31 år, bor i Aarhus og er til daglig social- og sundhedshjælper.

© @salimachristine_