Lav dit eget bord af kloakrør: Har får du de bedste tips, inden du går i gang

At bruge kloakrør som bordben har vist sig at være en en genial idé. Se bare disse fine eksempler - måske du bliver inspireret til et nyt DIY-projekt.

DIY bord af kloakrør
© @christine_egholm / @cathrinebergmanns

De rødbrune kloakrør hører normalt til nede i jorden.

Men flere DIY-hajer har bevist, at kloakrøene også er et genialt materiale til at lave egne møbler af - især som bordben til diverse borde.

Kloakrørenes runde former giver bordene et organisk og skulpturelt udtryk og transformationen gør det svært at se, at bordbenene faktisk er lavet af de mindre æstetiske kloakrør.

DIY-borde af kloakrør

At lave et bord med ben af kloakrør er et godt alternativ, hvis du har forelsket dig i idéen om et cool søjlebord.

Kloakrør er et forholdsvist billigt materiale, og du kan derfor komme langt for få penge - især hvis du samtidig har en klat maling i overskud fra et tidligere projekt og måske en rest træ liggende, du kan bruge til bordpladen.

Spiseborde, sofaborde, sideborde, konsolborde eller skriveborde. Der er ingen grænser for, hvilke borde du kan trylle frem. Se bare de fine eksempler herunder.

Rundt spisebord med søjle af kloakrør

Michelle og Oliver, der står bag instagram-profilen @om_boligindretning, har selv lavet et rundt spisebord, hvor tre kloakrør danner en søjle i midten af bordet.

TIP For at sikre, at bordet er stabilt, har parret fyldt kloakrørene med små granitsten.

Skulpturelt sofabord

Kitt Holm står bag Instagram-profilen @aestetik_pa_gefuhl og har lavet et sofabord af kloakrør.

TIP Gør som Kitt og saml kloakrørene i "klaser" til større søjler, hvis din bordplade har en aflang form.

Sidebord med mamorplade

@cathrinebergmanns har lavet et lille fint sidebord af kloakrør og en gammel marmorplade, som hun har fundet på et loppemarked. Sidebordet er perfekt at have stående ved siden af sofaen, lænestolen eller måske sengen.

TIP Gå på jagt efter en marmorbordplade på loppemarkeder, DBA.dk eller brug fx et skærebræt på budget, hvis dit bord ikke skal være enormt.

Hjemmelavet konsolbord af kloakrør

@mariabligaard har lavet et flot konsolbord af store kloakrør, som hun har placeret enkeltvis, som klassiske bordben i hver ende af bordpladen. Det giver konsolbordet et enkelt udtryk, som er oplagt, hvis du drømmer om at male bordet i en lidt vildere farve. Konsolbordet er fint af have stående i fx stuen, spiseskuen eller entréen.

TIP Når du vælger de større rør, behøver du ikke mange for at få et stabilt resultat.

Sidebord af kloakrør og rørskåle

I stedet for blot at male kloakrøret, har Nadja Daher, der står bag @myhomemyplayground, brugt det som skellet til sidebordet og beklædt det med rørskåle. Det giver sidebordet et anderledes og mere legende udtryk end de andre eksempler.

TIP Beklæd kloakrøret for at få et helt nyt udtryk. Fx med rørskåle, gips eller andet, der giver overfladen liv.

Organisk skrivebord

@christine_egholm har lavet et stort skrivebord med bordben af kloakrør. Bordet fylder meget i udtrykket med dets organiske former, hvilket et perfekt når det står alene i rummet og derfor gerne må tage al opmærksomheden.

TIP Du behøver ikke at holde igen med størrelsen på dit bord!

DIY-skrivebord af kloakrør

Det er de færreste, der har uanede mængder af plads til et skrivebord - og den hjemmelavede løsning er derfor oplagt, hvis du har svært ved at finde et skrivebord, der passer i størrelsen til dit hjem. Se bare, hvor fint @fiegrouleff's skrivebord, med ben af kloakrør, er blevet.

TIP Lav en skitse inden du begynder at save din bordplade ud. Brug fx pap til at visualisere, hvordan den skal se ud.