13 smukke og kreative sengegavle, du billigt selv kan lave

Drømmer du om en smuk sengegavl, der ikke koster alverden? Pift dit soveværelse op med et personligt hovedgærde, du selv kan lave til få penge. Her får du 13 smukke DIY sengegavle til inspiration!

DIY sengegavl
© Getty Images

DIY: Lav din egen sengegavl til soveværelset

En elegant sengegavl er med til at give dit soveværelse en markant og personligt stil og kan være med til at samle rummet. Og den er faktisk nemmere og billigere at lave, end du lige forestiller dig.

Hvis du har et lille soveværelse er det oplagt, at lave en sengegavl med opbevaring til bøger eller andre små genstande. Opbevaring i sengegavlen sparer plads, da det erstatter behovet for et sengebord.

Scroll igennem galleriet og få inspiration til dit næste DIY-projekt til soveværelset.

LÆS OGSÅ 10 grunde til at få en hems.

Ikea-hack sengegavl

Kast dig ud i et Ikea-hack og forvandel en reol til en flot sengegavl med flet. Denne DIY er nem at gå til og kræver hverken mange håndværker-færdigheder eller meget værktøj.

Sengegavlen hænges direkte på væggen, så du selv kan bestemme, hvor højt den skal hænge, alt efter behov.

Rund sengegavl med riller

Denne DIY sengegavl er et oplagt valg, hvis du drømmer om et lidt blødere udtryk i soveværelset. Sengegavlens runde form bryder nemlig med nogle af de ellers meget kantede møbler, der ofte er i et soveværelse.

Denne sengegavl er samtidig også et oplagte valg, hvis du drømmer om at få noget mere farve ind i soveværelset - du kan nemlig vælge lige den farve stof til sengegavlen, du drømmer om.

DIY flettet sengegavl

En hjemmelavet sengegavl med et klassisk flet. Fletten af jutegjordbånd giver et varmt udtryk til soveværelset, og sikre dig en stilfuld sengegavl, som du kan have mange år frem.

Sengegavlen kan laves i alle størrelser, så den passer lige i de mål, du gerne vil have - alt efter om den skal være samme størrelse som sengen, eller om den gerne må fylde noget mere på væggen.

Lav selv sengegavl af baderør

Baderør er nok ikke det første, du tænker på, når du skal lave en sengegavl. Men denne DIY viser dig, hvordan du nemt forvandle baderør til en flot, hjemmelavet sengegavl.

Baderørene giver samtidig en polstret følelse og dermed også en bedre siddekomfort, hvis du fx ofte sidder op i sengen og læser en bog.

Sengegavl med store puder

Drømmer du om en sengegavl, der giver en blød siddekomfort, når du sidder op i sengen? Så er denne sengegavl af store puder, efter eget valg, det oplagte valg for dig.

Denne DIY sengegavl er samtidig perfekt til dig, der ikke har lyst til at kaste dig ud i et større gør det selv-projekt. Sengegavlen kræver nemlig kun to store puder og fire stropper.

Sengegavl af lameller

Denne nemme og stilsikre sengegavl af lameller er ikke kun flot, den hjælper også på akustikken i rummet.

Lamellerne købes som større plader og skal derfor blot montores direkte på væggen. Ønsker du en sengegavl, der fylder mere på væggen end pladens størrelse, kan du altid bare hænge flere plader ved siden af hinanden.

Lav selv sengegavl med natbord

Denne DIY sengegavl er lavet af trælister og har indbygget svævende sengeborde.

Listerne giver dig mulighed for at sætte sengebordet i den højde, der passer til din seng. Derudover giver de dig mulighed for at indsætte flere plader i forskellige højder - alt efter, hvor meget plads du gerne vil have til bøger, briller, vækkeur, og hvad du ellers gerne vil have tæt på sengen.

DIY sengegavl med opbevaring

En sengegavl med opbevaring er et af de større DIY-projekter. Til gengæld giver en sådan sengegavl dig mulighed for at have alt det nødvendige tæt på.

Denne sengegavl er særligt oplagt til små soveværelser, da den indbyggede opbevaring gør den pladsoptimerende.

Sengegavl med sildeben

Sildebensmønsteret er et hit, så hvorfor ikke også beklæde din sengegavl med det? Sengegavlen med sildeben er et overkommeligt-DIT projekt, som helt sikkert vil pynte i soveværelset.

Lav selv rund sengegavl

Spring ud i et DIY-projekt og lav selv denne runde sengegavl, som vil stå i flot konstrat til de ellers meget kantede møbler.

Sengegavlen er overkommelig og nem, og så kan du lave den i lige den farve, du drømmer om.

Sengegavl med rattan

Rattan er en sikker vinder, når det gælder mange DIYs - og sengegavlen er ingen undtagelse.

Denne sengegavl er et Ikea-hack, hvor en reol udgør rammen for selve sengegavlen. Den er derfor en billig og overkomme DIY, hvor du kun skal bruge få remedier.

DIY polstret sengegavl

Sidder du meget op i din seng, når du fx læser en bog, så er en polstret sengegavl det oplagte valg. Polstringen udgør nemlig et blødt ryglæn, som gør siddekomforten meget bedre.

Lav sengegavlen i lige det materiale, du ønsker, så udtrykket kommer til at passe til resten af din indretning.

Hjemmelavet sengegavl af krydsfiner

En af de nemmeste sengegavle, du selv kan lave er denne af krydsfiner. Selve sengegavlen er nemlig blot en plade, som er skåret i den størrelse, som du ønsker, din sengegavl skal være.

Påsæt det antal hylder, du vil og brug dem som natbord eller blot til at udstille dit yndlings nips på.