Forvandl dine stofnet til det fineste bolig- baby- og beauty-tilbehør

Der er efterhånden mange butikker, der sælger smukke stofnet eller forærer dem væk, når du køber noget. Dem, du ikke bruger kan du forvandle til de fineste sager.

Stofnet
© Lirumlarumleg.dk/Lala Berlin

Nogle gange får du dem, når du shopper eller med dit sengetøj. Andre gange har du måske selv købt dem.

De spraglede stofnet har mange anvendelsesmuligheder ud over den oplagte over skulderen. Når de har aftjent deres værnepligt som praktisk accessory, kan du forvandle dem. Det kræver en saks og en symaskine, men så er mulighederne også mange!

Makeup-pung og toilettaske

Det er oplagt at benytte nogle af de net, du ikke får brugt, til en praktisk makeup-pung med plads til pensler og andet grej.

Det samme gælder for en toilettaske, som du kan fore med vandafvisende materiale, så den er lige så funktionel som dem, du kan købe dig til.

Sengetæppe

Beslut dig for, hvilket mønster du vil bruge, og klip så dine net herefter, og læg det hele op på gulvet, som du tænker, det skal ende med at se ud. På den måde har du mulighed for at rykke lidt rundt, før du begynder at sy, hvis du kan se, at noget ikke fungerer optimalt.

Når du er tilfreds, så tag et billede af, hvordan det hele skal se ud, så du har det som reference, når du først går i gang.

Sofapuder

Det er listens nemmeste idé, men kan være ret effektfuldt.

Du kan både gøre det helt simpelt og bruge ét net til én pude eller lave et fint patchworkmønster på din pude som nedenfor, hvis du vil udfordre dig selv lidt. Prikken over i'et er at quilte det hele til slut.

Quiltet kunst

Der begynder at dukke quiltede tæpper op på væggene i flere og flere hjem, og den kunstneriske disciplin er oplagt at have som mål for din stofnet workshop.

Du kan gøre det nemmere for dig selv ved at vælge en neutral base af stof i dit værk, som du pifter op med mønster fra dine stofnet, som du kan se nedenfor. Det skaber et roligere mønster, der er til at holde ud at se på i længere tid. Vælg gerne net og stofrester, der er forskellige nuancer af en eller to farver.

Grydelapper

Næstefter puderne er grydelapper det nemmeste at sy. Og da de ikke kræver frygtelig meget stof, er de oplagte som et lille projekt ud af dine stofnet.

Babyudstyr

Har du net af finere kvalitet, så brug dem med fine mønster, som elementer i fine babysager. Det kan fx være de sjove kaninører, nusseklud til sutten, en holder til vådservietter eller en hagesmæk.