Strik eller hækl dine egne miljøvenlige skuresvampe

Hjemmestrikkede og hæklede ting til hjemmet er blevet en af de største go-to's, når det kommer til bæredygtig livsstil. Nu kan du selv lave en skuresvamp, der nemt kan renses ved en tur i microen.

Strikket eller hæklet skuresvamp
© Getty Images

Miljø- og klimabevidsthed er noget, der fylder mere og mere i mange danske hjem. Derfor er der også kommet større fokus på bæredygtige løsninger til hjemmet, både i indretningen og den daglige husholdning.

I takt med at folk begynder at producere deres egne bæredygtige alternativer til nogle af de gængse brug-og-smid-væk-produkter (eksempelvis som de strikkede og hæklede karklude eller de hæklede vatrondeller) er der dukket flere nye ideer op til brugbare og bæredygtige løsninger, du selv kan lave.

Én af dem er et super smart alternativ til den klassiske skuresvamp til brug i køkkenet.

Projektet er nemt at gå til, og alt du skal bruge er jutesnor, en rengøringssvamp, strikkepinde eller en hæklenål, saks og en hæftenål.

Denne skuresvamp også en billig løsning i det lange løb, da du kan komme den i opvaskemaskinen, eller gøre den våd og komme den et minuts tid i mikroovnen. På den måde bliver bakterier slået ned og svampen kan bruges på ny.

Klik på billedet nedenfor, og se hvordan du gør.

Opskriften er lavet til strik, men der er ikke noget i vejen for at gribe hæklenålen i stedet, hvis det er mere dig.