Få supermarkedsbuketten til at ligne noget fra blomsterhandleren

En buket til bare 20 kroner, kan holde bedre, se dyrere ud og være en større fornøjelse med nogle ret simple tricks.

© Getty Images

Det er intet som en buket blomster, når der skal shines lidt ekstra op derhjemme og skabes hygge. Men en buket af den slags, man ikke bliver træt af at se på, løber meget hurtigt op og koster mange penge hos blomsterhandleren, selvom fornøjelsen kun er kortvarig.

Derfor giver det for pengepungen rigtig god mening at stikke i et supermarkedet og købe budgetvarianten for en rund 20'er (måske). Men udseendet er sjældent helt, hvad øjnene drømmer om.

Vil du gerne kunne forkæle dig selv (eller andre) med billige blomster, der også er den fryd for øjet, de er tænkt som, så læs med her, hvor du får redaktionens bedste tricks til at skabe lidt wauw-effekt med en dusk fra Dagli' Brugsen eller Føtex.

7 tips til at få supermarkedsbuketten til at se professionel ud

© Getty Images

1 Vælg den rette vase!

Det lyder mere banalt end det formentlig bør.

For er der noget, som kan ødelægge indtrykket af en buket, så er det, hvis vasen ikke passer til den. Inden du gør noget som helst andet, så beslut dig for, hvilken vase du vil bruge.

TIP Har du en stor vase, men knap så mange blomster, kan du stille blomsterne i en mindre vase eller glas, som du sætter i den store (som ikke skal være gennemsigtig). På den vis vil blomsterne kunne stå i den store vase, men kun skulle fylde den lille ud.

© Getty Images

2 Groom dine blomster korrekt

Et simpelt, men virkelig nyttigt trick, når du har købt friske, afskårne blomster, er at skære stilken til, så de kan suge vandet bedst muligt.

Brug enten en saks eller kniv og skær et skråt snit. Det giver den størst mulige overflade, hvor blomsterne kan suge vand og holde sig flotte. Skær dem til igen efter et par dage.

Pluk de blade af stilkene, som ellers ville stå under vand, så de ikke står og rådner og fjern andre blade og kronblade, der ikke viser sig fra deres bedste side.

TIP: Har du købt roser, så prøv at groome dem, som de professionelle gør det lige nu. Vip de yderste kronblade ned, så rosens hoved får et lille skørt. Det ser anderledes og ret fint ud!

© Getty Images

3 Bind dem selv og slut med tråd eller elastik

Når først du skal til at arrangere dine blomster, kan det være en god idé at gribe dem an som professionelle gør, hvor de til slut binder buketten. Det gør det nemmere at holde på formen og styre, hvordan den skal tage sig ud i vasen.

Læg alle blomsterne op for sig og begynd at samle buketten i din "dårlige" hånd, så du kan arrangere og rette med din gode. Til slut binder du den.

© Underbarasaker.blogg.se

4 Eller lav et usynligt net til at arrangere dem i

Vil du gerne have lidt til at se ud af meget, kan du også droppe at binde dem sammen, men i stedet placere dem i en vase, du har udstyret med et hjemmelavet net. Det gør du med tape. Brug evt. gennemsigtig, hvis det ikke skal spille en rolle i udtrykket til slut.

Stil dine blomster ned i nettet, som vil holde dem oprejst, selvom de ikke står tæt nok til at støtte sig op ad hinanden.

© Getty Images

5 Stil dem i det rigtige vand - og husk at skifte det!

Tænk over, hvilken slags vand du stiller dem i.

Giv vandet noget blomsternæring og sørg for at temperaturen er den rette. Det vil groft sagt sige, at løgplanter som tulipaner og påskeliljer skal stå i koldt vand, mens andre blomster som fx roser skal stå i lunkent.

Husk også at skifte vandet. Betragt din buket lidt som et kæledyr, du også giver nyt vand dagligt.

TIP Stil din buket i køleskabet natten over, så holder den sig endnu bedre. Lidt ligesom dine grøntsager også gør det. Her behøver du som en bonus ikke at frygte for, om noget af smagen går tabt med de faldende temperaturer.

© Getty Images

5 Store mængder skal lægges skråt om hinanden

Har du erhvervet dig en kæmpe stak blomster som fx tulipaner, der ofte sælges i store bundter til rimelige priser, så er den nemmeste måde at arrangere dem på, at lægge dem lidt skrå af hinanden, så de får en svag hældning, som du kan se på billedet, På den må, kan nogle af dem stikke ud over kanten af vasen, mens resten bygger sig op ovenpå i en rundet form.

Blomsterne får simpelhen nemmere ved at "falde" pænt, når det ikke betyder, at de skal lave et hak ud over vasens kant, men at de derimod får hjælp ved faktisk at ligge lidt ned i vasen.

6 Pift dem op med grene fra haven eller skoven

Ofte er de billigste blomster 10 stk af én slags og det kan nemt se kedeligt ud og være afslørende for prisen. Så hvis du gerne vil have buketten til at se en smule mere eksklusiv ud, så pynt med grene eller andet grønt fra haven. Ofte skal der ikke så meget til, før end dine blomster ser ud som om de stammer fra den lokale Inter Flora.

7 Forlæng korte blomster med sugerør

Har du fået fat i en blandet landhandel af blomster eller nogle simpelthen blot knækket kan du forlænge dem ved at bruge sugerør. Du stikker bare stilken ned i sugerøret og arrangerer blomsterne, som du ellers ville.

(Bonustip: Spray blomsterne med hårspray)

Så skulle de eftersigende holde længere. Vi har endnu ikke selv afprøvet tricket og kan derfor ikke verificere det, men umiddelbart giver det god mening, at en tur med hårlakken skulle kunne fiksere blomsterne i et vist stadie. Ligesom den også kan med makeup.