Tryl med rispapirslamper: 16 idéer til, hvordan du nemt opgraderer dem

En rund papirslampe er et formidabelt udgangspunkt for at skabe en fantastisk lampe, der kan blive blikfang i din indretning.

Rispapirslamper makeover

Du kan få kastet rispapirlamper i nakken for næsten ingen penge, men måske er det ikke noget, der tidligere har haft din store interesse?

Vi opfordrer dog til, at du tager i mod med åbne arme. For du kan forvandle de hvide bobler til kunstfærdige lyskreationer, der løber med opmærksomheden derhjemme - for en slik!

Se bare her....

Mønstermix med maling

Du kunne fx finde maling og pensel frem og pynte med fine mønstre. Eller endda bare nøjes med en sprittus - den kan du komme langt med. Pynt flere lamper og hæng dem i en klase for hårdtslående wauw-effekt.

3D-effekt med papirsklip

Du kan også finde saks og papir frem og klistre en masse fine lag på din lampe. Du kan nøjes med simple cirkler og opnå et smukt, blomsternlignende udtryk. Du kan også vælge at klippe stykker af silkepapir i form som blade for et mere avanceret udtryk eller lave strimler til formålet. Uanset hvad bliver udtrykket ret skønt og ingen vil ane, at det er en rispapirslampe, der koster mindre end den største mønt, vi har.

Skyggespil med hobbykniven

En tredje mulighed er at finde hobby-kniven frem og skære små huller i papiret, hvor lyset kan strømme frit ud igennem og kaste et eventyrligt mønster på væggen, når den er tændt. Du kan sætte baren højt og skære stjerner ud eller gøre det mere simpelt med cirkler eller mere abstrakte former.

Ny struktur med lim

Sidste idé er at bruge lim til at pynte din lampeskærm med forskellige overrskende elementer. Det kan være blade, du har malet, origami-objekter, kunstige blomster eller måske en hel masse glimmer?