Viralt trick får dine tulipaner til at holde sig flotte længere

Oplever du også, at de smukke sprøde tulipaner, du sætter i vasen derhjemme, ret hurtigt ender med at hænge med blomsterkronen?

Tulipaner holde længe
© Hay

Elsker du også tulipaner, har du med garanti stiftet bekendtskab med det antiklimaks, der ofte indfinder sig kort tid efter de sprøde blomster er blevet sat i vasen: de begynder at hænge med hovedet og mister lidt for hurtigt deres friskhed.

Det er naturligvis noget alle tulipankøbende typer oplever, og nogle er så handlekraftige, at de har fundet en løsning på problemet og delt den på sociale medier.

Tricket er simpelt.

Du skal smide en kobbermønt i vandet, inden du stikker dine tulipaner derned.

Mønten skulle efter sigende indeholde nogle af de næringsstoffer, som tulipanerne elsker - og derfor er det vigtigt, at det er en kobbermønt.

Tulipaner holde længere
© Getty Images

Af andre tricks, som kan virke livsforlængende på de sprøde forårsblomster er:

  • Står tulipanerne ikke i vand, hvor du køber dem, så er de i “dvale”. Tag dem med hjem og stil dem indpakkede i koldt vand i 6-12 timer. Det vækker dem langsomt og tanker dem op med vand, som vil holde dem ranke i længere tid.
  • Når de er klar til at blive pakket ud og “arrangeret” skal du sætte dem i 3-5 cm koldt vand med din kobbermønt og en smule bagepulver rørt i - det skulle også forlænge levetiden. Hælder du for meget vand i vasen vil tulipanerne “strække sig” op ad.
  • Giv buketten nyt, koldt vand hver dag.
  • Løgplanter kan godt lidt at stå koldt. Så stil dem koldt om natten, eller mens du er på arbejde og alligevel ikke kan nyde synet af dem.
  • Begynder dine tulipaner trods alle dine forberedelser alligevel at hænge, kan du lave et lille snit i stilken lige under blomsterkronen. Det skulle efter sigende afhjælpe at blomsten ikke kan trække vand op pga luft i stilken.