Du behøver ikke en masse fancy værktøj for at lave flotte indbyggede møbler - Line bruger kun 3

En tur rundt i Line Duponts hjem er beviset på, at smukke, indbyggede løsninger ikke kræver en kæmpe værktøjssamling eller uddannelse at lave.

Line Dupont er uddannet fra CBS og samtidig, hvad vi vil betegne som en vaskeægte gør det selv-dronning!

Første gang hun gav sig i kast med at gøre det selv, var da hun renoverede sin første lejlighed som 18-årig.

I familiens hjem på Frederiksberg har hun egenhændigt stået for at optimere og bygge alle husets cool skræddersyede løsninger. De tæller blandt andet - men ikke kun: Indbygget entrébænk med opbevaring, radiatorskjulere, indbygget skænk, skunkskabe, høje paneler og karnapsofa.

Og her kunne man hurtigt forledes til at tro, at huset også gemmer på et rum fyldt med værktøj.

Men nej.

 • Jeg er gør det selv-kvinde, men derfor betyder det ikke at jeg har alverdens værktøj. Min samling er værktøj er faktisk ikke særlig stor, og på trods af det, har jeg bygget rigtig mange ting alligevel, siger hun til Boligmagasinet.dk.

Når Line laver indbyggede løsninger, så som sine Ikeahacks, så er der 3 stykker værktøj hun ikke kan undvære.

Her får du Lines lister over need to have-værktøj og *nice to have-værktøj*** til dig, der gerne vil gøre det selv.

NEED TO HAVE VÆRKTØJ

RIGTIG GODE TIL PRISEN 1 Stiksav, Bosch PST 700 E, ca. 500 kr., 2 Bore/skruemaskine, WORX WX352.9, med batteri, lader og maskine 1.000 kr. 3 Excentersliber, Einhell TE-RS 18 li, med batteri, lader og maskine ca. 900 kr.

 1. Stiksav (inkl. pakke med forskellige klinger) "Jeg bruger den til al udskæring i træ og mdf. Den er især god til krogede udskæringer, men kan også bruges til lige snit."
 2. Bore og skruemaskine (inkl. bor og bits) "Jeg bruger den til at forbore huller, inden jeg sætter skruer i og til at skrue materialer fast."
 3. Excentersliber (inkl. sliberondeller) "Når jeg gerne vil male mine møbler, skal de først slibes. Jeg sliber alt med min excentersliber: låger, møbler, trapper, vindueskarme mm."

Derud over har Line nogle mindre stykker manuelt værktøj, som også er uundværlige at have ved hånden for at opnå et pænt finish med lister og paneler:

 • Vaterpas
  "Mit er 1 meter langt og fungere fint til opsætning af fx høje paneler og lister på skabe"
 • Fugepistol
  "Den bruger jeg, når jeg skal fuge lister og kanter, inden de bliver malet.
 • Sav + skærekasse
  "Jeg bruger dem til at skære lister til låger, vægge og lofter i smig."

Det er dét!

Med denne værktøjssamling er Line lykkedes med at skabe en lang række imponerende og professionelt udseende indbyggede løsninger.

Endnu et eksempel på Lines evner: Det indbyggede og optimerede Ikea Pax-skab, som har fået dekorative almuelister og er blevet bygget ind i væggen.

NICE TO HAVE VÆRKTØJ

Er du klar til at etablere en endnu mere veludstyret værktøjskasse til dine gør det selv-projekter, så har Line også et par tips til, hvor det giver mening at sætte pengene, så de bliver til flotte resultater:

 • Geringssav
  "Effektiv elektrisk sav, som kan skære i vinkler/smig. Gør arbejdet nemmere end ved brug af en almindelig sav og en skærekasse."
 • Dyksav inkl. en skinne
  "Til at skære præcise snit/helt lige linjer, hvis man ikke kan klare opgaven med en stiksav og ikke vil betale for at få skåret i byggemarkedet. Det kan hurtigt løbe op."
 • Vinkelsliber
  "Hvis du skal skære i metal, fx til en radiatorskjuler."
 • Multicutter "Den er god hvis pladsen er trang og kan både skære, slibe og fræse"
 • Krydslaser "Virkelig smart ”laser vaterpas” som laver vandrette og lodrette linjer i vater. God til høje paneler, loftdekorationer, fliser, opsætning af hylder/billeder mm. Kan lave lange linjer i vater, som et almindeligt vaterpas ikke kan."
 • Savbukke "Jeg bruger ofte selv 2 stole og nogle skruetvinger, men det her nemmere."
 • Konturmåler
  "Den gør opmålinger omkring detaljerede lister meget nemmere og laver et aftryk, som er nemt at tegne af og skære efter."

TIP Større værktøj kan som regel lejes i dit byggemarked, hvis du kun skal bruge det en enkelt gang eller to.