© P. Wessel

Vores 3 bedste smutveje til at få smukke, høje paneler i boligen

Længe leve Ikea-hacks og DIYs!

7. februar 2018 af Pernille Ancher

Vi er ikke alle så heldige, at vores bolig er velsignet med de smukke høje paneler, men drømmer du om lidt dekadent stemning i dit hjem, så laver du dem da bare selv. Det er faktisk ikke så svært, som det kan lyde. 

1. Byg høje paneler af mdf og lister 

Er du den handy type, kan du lave høje paneler af mdf-plader og lister fra byggemarkedet. Sørg for, at stilen passer til din bolig. I en herskabslejlighed må panelerne gerne have fyldninger, mens et enkelt mønster er bedre til en murermestervilla. En bonus ved at lave panelerne selv er, at du samtidig kan skjule ledninger og ujævne vægge.


© Ikea/Gulvlageret.dk

BILLEDE Skabsfront, ‘Sävedal’, fås i et hav af størrelser, 120 x 60 cm, 230 kr., 80 x 60 cm, 145 kr., Ikea // Panel, ‘Vægpanel Lux 900’, i hvidmalet træ, fås i ere størrelser, 92 x 60 cm, 859 kr., Gulvlageret.dk. 

2. Køb færdige paneler eller brug skabslåger

Har du ikke mod på at bygge selv, kan du i stedet købe paneler som et samlesæt, der blot skal mon- teres på væggen. Skal det være budgetvenligt, kan du få samme look ved i stedet at sætte billige skabsfronter med et nt mønster op på væggen. Det er nemt og giver et super nt udtryk.

BILLEDE Vægmaling, 2,25 l, 499 kr., træ- maling, 0,75 l, 259 kr., alle fra Dyrup, farvekode fra toppen og ned: 'Pacific Pearl', 'Polaris', 'Hatteras Gray', 'Zombie' // Billedramme, 'Virserum', 30 x 40 cm, 79 kr., Ikea. 

3. Lav høje paneler af maling og billedrammer

Maling er en genial løsning, hvis du gerne vil forandre dit hjem – også hvis du drømmer om høje paneler. Del væggen i to med en liste, og skab panelmønster ved at sæ e mindre stykker af lister op på væggen, så de danner en rkant. Eller gør det let, og brug i stedet en billedramme (uden glas og bagbeklædning). Mal dere er øverste del af væggen i en farve og nederste del samt listerne i en anden farve. Du får størst wauw-e ekt, hvis du vælger en mørk farve foroven og lys nuance forneden. 

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste