Wauw! Denne DIY-trend er alt, din indre prinsesse drømmer om

Glimmervægge er et hit! Skal du have en?

Glimmer til maling
© iStock

Mange af de vildeste interiøridéer, vi støder på, har sin begyndelse i Guds eget land og det gælder også denne herlige tendens, vi her vil berette om.

Vi er nemlig mere end én gang stødt på guides til at lave en glimmervæg derhjemme. Jep. Fra gulv til loft glimmer.

Det lyder ekstremt, og det kan det også være, men det kan også være ret fint og en sjov idé til børneværelset, badeværelset eller måske endda i stuen eller et legeværelse - hvis altså ikke glimmer bliver forbudt ved lov i år!

Her kan du se nogle eksempler på, hvordan en glimmervæg kan tage sig ud og blive klogere på de forskellige fremgangsmåder - for dem er der flere af alt afhængigt af, hvilken effekt, du ønsker.

Glimmer direkte i malingen

Den måske mest oplagte metode er at hælde din glimmer direkte i din vægmaling, inden du svinger rullen. Her skal du dog være opmærksom på, at malingen kan dække din glimmer og effekten bliver derfor ret diskret.

Vær også opmærksom på at glimmeren, du vælger, er egnet til at komme i maling. Der findes forskellige varianter fremstillet til formålet.

Glimmer glaze

Du kan også vælge at bruge en "glaze", som indeholder glimmer og kan males oven på en hvilken som helst væg. Det betyder altså, at du først skal have malet din væg i den farve du ønsker og så slutter af med et sidste lag glimmer. Denne metode giver en vildere effekt end hvis du putter glimmer direkte i malingen.

Du kan finde glazen på Amazon.

Lim, der spartles på

Metoden her er en af de mest populære, når det gælder DIY-guides til glimmervægge. Den giver samtidig også det klart mest dramatiske resultat, hvorfor det måske er så populært.

Her blander du selv en masse af lim og glimmer, som du spartler på væggen eller maler på med penslen.

Brug glimmer af forskellige størrelse, så får du den vildeste effekt.

Vindblæst glimmer

Dette kræver en vis portion mod. Du skal nemlig have gang i hårtørreren og "blæse" din glimmer op på væggen!

Først maler du væggen i den ønskede baggrundsfarve. Lad den tørre og så begynder det sjove.

Du maler et lille stykke væg ad gangen og bruger en foldet paptallerken til at styre din glimmer, som du blæser op på den våde plet, hvor det så hænger fast. Spørgsmålet er selvfølgelig, hvor meget der bliver siddende på væggen og hvor meget, der ender på gulvet, men ifølge flere af de guides, der findes, skulle det holde ret godt uden nogen form for forsegling efterfølgende.