10 inspirerende indretninger til en etværelses lejlighed

Er du i tvivl om, hvordan du kan separere din spisestue fra dit soveværelse? Så se med her, hvor vi har fundet nogle af de mest geniale måder at opdele den lille lejlighed på.

Indretning af 1 værelses lejlighed
© Historiska Hem

Et utal af fine muligheder

Skillevægge og skydedøre, eller reolsystemer og hjemmegjorte rumdelere. Det kan være svært at greje, hvordan man både skal få plads til spisestue, soveværelse, hjemmekontor og opbevaring, hvis pladsen er en smule trang.

Der er dog ingen grund til bekymringer, for løsningerne er nærmest uendelige. Det handler om at være en smule kreativ og praktisk, og forsøge at se gennem fingre med, at der ikke er en fysisk væg, der deler rummets forskellige funktioner. Nogle gange fungerer indretningen faktisk ideelt, hvis der ikke er direkte skillevægge, som man skal tage højde for. Kig med indenfor i disse etværelses lejligheder, og bliv inspireret.

LÆS OGSÅ 10 fantastiske grunde til at få enhems

Udnyt pladsen optimalt

Brug al pladsen fra gulv til loft, ved at placere nogle hylder højt på væggen. Det ser flot ud, og giver mere gulvplads. Brug alle hjørner og vinkler, og få det maksimale ud af hver eneste kvadratmeter.

Hold dit møblement og interiør helt enkelt

Det skaber visuel balance at have nogle helt rolige toner i hjemmet, hvis pladsen er en smule trang. For meget nips kan virke larmende og få rummet til at syne mindre.

Opdel rummet med lange, transparente gardiner

Det luftige look separerer soveafsnit og stue på fineste vis. Til trods for den manglende væg, får man alligevel følelsen af et nyt rum.

Skab zoner med gulvtæpper

Igen giver det en rigtig fin effekt at sætte et gardin eller et klæde op, mellem seng og sofa. Derudover er rummet opdelt i to zoner, ved hjælp af tæpper.

Vær kreativ og gør-det-selv

En sej løsning, hvor der er brugt krydsfinér til at bygge og kreere en opdeling af rummet. Her er der virkelig tale om en seperat sovekabine, som er hævet i rummet. Cool!

Brug differentierende farver og materialer

Ønsker du ikke at benytte en rumdeler, kan du sagtens blot lade forskellige materialer, farver og tekstiler, tale for sig selv. Her definerer et mørkt møbel hjemmekontoret, hvorimod soveafdeling og sofastue er holdt i lyse nuancer.

En rød tråd holder orden

Igen er rummet opdelt i zoner, ved hjælp af tæpper. Der skal ikke så meget til, før et lille rum både virker og syner større. Så længe der er orden på væggen, og en flot rød tråd i valget af møbler, så kan du stort set slippe afsted med hvad som helst.

Lad garderoben hænge frit

... og lad den fungere som en naturlig rumdeler. Det ser smadderfint ud at benytte nogle loftsnedhæng til at inddele rummet i henholdsvis stue- og soveafdeling. Vi er faktisk ret vilde med det industrielle look!

Brug skabe eller kommoder. Disse store møbler kan sagtens gøre det ud for en fin rumdeler. Her får man virkelig følelsen af at være i et seperat soveværelse, og i en stue.

Benyt multifunktionelle møbler

Overvej, om du virkelig har behov for alle de gængse møbler i lejligheden. Kan du eksempelvis anvende dit skrivebord som spisebord? Ofte kan det sagtens lade sig gøre at benytte møblerne til flere formål.