10 måder du kan dekorere dine døre i hjemmet

Skab enten små eller store forandringer med disse 10 gode tips. Oplagt til dig, der ønsker wow-effekt i indretningen.

En dør er ikke bare en dør. Den kan sagtens blive inddraget i indretningen, uden at det behøver at være besværligt. Det kan gøre enormt meget for et rum, hvis du lige tager dig lidt tid og får døren integreret rigtigt i boligen. Her kommer 10 tips til, hvordan du kan forandre dine døre derhjemme.

Maling

Maling kan virkelig gøre underværker - også for en dør. Vælg en farve, som vil passe godt til din indretning.

Leg med maling

Hvis du ikke har lyst til at male hele døren, kan du lege med det og kun male noget af døren, eller male den i to helt nye farver. Det giver en sjov og legende effekt.

Tone-i-tone

En af de nye trends, der er for alvor finder vej til boligen lige nu, er tone-i-tone effekten. Det kan gøres med møbler, som er malet i samme farve som væggen, men det kan også gøres med døre. Jo mørkere en farve du vælger, jo mere dramatisk bliver looket - megafedt.

Halvt om halvt

En anden trend har været male væggene, som om der er et højt panel. Mal døren med, og integrer den som en del af væggen. Det er et rigtig fint resultat, som giver en god effekt til hjemmet.

Paneler

Drømmer du om fine fyldningsdøre, men har du også bare kedelige, glatte døre? Køb nogle billige billedrammer eller paneler i de ønskede mål, lim dem godt fast på døren, og mal hele døren i en fin farve. Voila! Så nemt kan du give en kedelig dør et eksklusivt look.

Den lille effekt

Hvis du ikke ønsker en kæmpe forandring, men bare trænger til, at der sker lidt, så find en mønstret eller farvet tape, og sæt lang dørens kant. Det skaber noget varme og kant. Du kan selvfølgelig også vælge at male i stedet for at bruge tape.

Tapet

Giv døren blikfang med et vildt tapet, der helt sikkert vil peppe din indretning op. Det skaber personlighed og wow-effekt.

Hjemmelavet kunst

Kører du et helt hvidt tema derhjemme, kan det være enormt smukt at dekorere væggen og døren på en anderledes måde. Skab et kunstværk hen over både dør og væg, som på billedet her. Så sparer du også de dyre malerier væk.

Geometriske former

Slip fantasien løs, og lav mønstre eller geometriske former med tape eller maling på en eller flere døre. Det vil med garanti være et kæmpe hit på børneværelset.

Enkelt forandring

Til dig der kun ønsker en enkel, fin forandring. Brug noget farvet tape til enten at skabe illusionen af paneler eller skab ekstra dybde til dine paneler ved at sætte farvet tape langs panelerne.