10 smarte tips til at sælge på loppemarked
Trænger du til at få ryddet op i gemmerne? Måske så der kan være plads til lidt nyt? Findes der en bedre mulighed end loppemarked? Få de bedste tips til, hvordan du sælger på loppemarked.
1. BOOK EN STAND PÅ LOPPEMARKEDET
På de fleste af landets loppemarkeder skal du betale for en stand. Undersøg hvilket loppemarked, der passer bedst i forhold til de ting, som du gerne vil sælge og book en stand der. Men du skal være hurtig, der er mange om buddet. Husk også at undersøge, hvor meget der er inkluderet i standen. Får du et bord eller stativ? Hvis ikke, så husk selv at medbringe det.
Psst. Mange steder betaler du for en stand, men kan så på selve dagen selv vælge, hvor den skal være placeret. Nogle mener, at det er bedst i starten af loppemarked. Andre i slutningen. Kom derfor i god tid, så du kan vælge din strategiske position.
2. PAK ALLE DINE LOPPERIER NED
Aftenen inden du skal på loppemarked er det en god idé at pakke alting ned, så du er klar til at køre tidligt. Pak tingene ned på samme måde, som du vil sætte det op. Så spare du tid og skal ikke til at organisere, når du ankommer.
3. SÆT PRISER PÅ TINGENE INDEN DU MØDER OP PÅ LOPPEMARKEDET
Aftenen inden loppemarkedet er det også en god idé at sætte priser på dine ting. På den måde undgår du, at alle vil spørge dig om priserne. Sæt gerne priserne, så der er plads til en forhandling om den.
4. SAML TING I KASSER VED DIN LOPPESTAND
For at tiltrække opmærksomhed til din stand kan du lave forskellige samlekasser. Lav kasser med priserne 20 kr., 30 kr. og 50 kr. Stil kasserne foran din stand, så folk får øje på dem. Derved spare du også bordplads og kan udstille andre ting, der måske skal sælges til en dyrere pris.
5. HVOR LANGT VIL DU GÅ NED?
Et punkt, der er lige så vigtigt som at prissætte sine ting. Beslut dig på forhånd, hvor langt er du villig til at gå ned i pris. Især med dine "pænere" ting, som du måske forventer at få en god pris for. Sådan får du en god oplevelse, mens du sælger.
6. VIL DU RENT FAKTISK AF MED DEN HER?
Dette er en klassiker på loppemarkedet. Når man rydder ud derhjemme kan man let blive bidt af stemningen og måske komme til at pakke noget ned, som man senere fortryder. Husk kun at tage ting med på loppemarkedet, som du rent faktisk vil af med. Det er ærgeligt at have solgt de fleste af sine vinterjakker på sommerens loppemarkeder.
7. HUSK BYTTEPENGE
De fleste handlende på et loppemarked betaler kontakt. Husk derfor at medbringe byttepenge. Gerne op til 500 kr. i byttepenge, så du ikke ender i en situation, hvor du ikke kan sælge noget. Husk også noget til at opbevare pengene i. Det kan være en bæltetaske eller en pengekasse.
8. DEN SIDSTE TIME PÅ LOPPEMARKEDET
De færeste orker at slæbe halvdelen af deres stand med hjem igen, fordi de ikke fik det solgt. Vær derfor forberedt og parat til at gå lidt længere ned i pris den sidste time, så du kan melde udsolgt. Hvis du tager det med hjem igen, er der stor sandsynlighed for at tingene får lov at stå i skabet til næste loppemarked.
9. TING DU SELV VILLE KØBE, HVIS DU VAR PÅ LOPPEMARKED
En meget vigtig pointe, når du sælger på loppemarkeder, er kun at tage ting med, som du rent faktisk gerne selv ville købe. Lad derfor din gamle bh eller bikinitrusser blive hjemme. Sørg for at dine ting er rene og i ordentlig stand. Hvis der er skader på de ting, du har taget med, så husk at oplys kunden om det og sæt prisen derefter.
10. PÅ ET LOPPEMARKED "PRUTTES DER OM PRISEN"
Sidst men ikke mindst - husk at det er ok at "prutte om prisen". Vær derfor også parat til at forhandle om prisen med kunden. Du skal ikke tage det personligt, når kunden byder 100 kr., for det Georg Jensen fad, som du selv engang gav 700 kr. for. Det er en del af spillet. Husk den bedste handel, er når både køber og sælger er tilfreds.