10 tips til at finde de bedste loppefund

Med disse 10 tips er du godt klædt på til at starte din jagt på landets mange loppemarkeder.

© iStock

Hiv de bedste fund med hjem fra loppemarkedet

Er du typen, som elsker at gå på jagt efter retroting til hjemmet til den bedste pris, finde vintage designfund til indretningen eller bare synes, det er hyggeligt at vandre rundt mellem de mange boder på diverse loppemarkeder, er der et par generelle regler, du bør tage til eftertanke, for at sikre den bedst mulige oplevelse. Med disse 10 tips er du godt klædt på til at starte din jagt på landets mange loppemarkeder.

Det lyder basalt, men man kommer altid længst med venlighed. Ikke desto mindre er det uhyre vigtigt at huske på et loppemarked. Med en flink og imødekommende attitude, vil dine chancer stige for at tage hjem med lige netop den ting, du ønsker dig, til den rette pris. Tal derfor aldrig dårligt om loppemarkedet eller dets tilbud, mens du fortsat befinder dig på stedet. På samme måde bør du heller ikke fornærme sælgers vare i forbindelse med en handel.

2. Husk at prutte om prisen

På loppemarkeder er det, modsat normale forretninger, almindeligt kendt og nærmest forventet, at der skal pruttes om prisen. Forhandlerne er derfor meget mere villige til at give et nedslag i prisen på disse steder. Iklæd dig de bedste forhandlerteknikker inden du tager af sted, så du kan få prisen ned på et acceptabelt niveau, hvis du finder noget, du kan lide.

Når dette er sagt, er det også vigtigt at respektere sælgers grænser. Hvis I ikke kan nå til enighed omkring en pris, bør du derfor gå videre.

3. Nedton din påklædning

Der er to primære regler, du bør have i tankerne, når du vælger dagens outfit inden et loppemarked. Vælg først og fremmest noget behageligt - dagens besøg kommer med garanti til at involvere en del bevægelse. Dernæst bør du altid gå efter at nedtone din beklædning frem for at 'dress up'. Din fremtoning kan have stor ind indflydelse på forhandlingsprocessen. Jo mere velhavende du ser ud, jo mindre er sælger villig til at sænke sine priser.

4. Tag komfortable sko på

I tråd med det tidligere punkt, er det altid en god idé at iføre sig et par behagelige sko, inden turen går mod loppemarkedet. På loppemarkeder er det ikke ualmindeligt at vandre frem og tilbage mellem de forskellige boder, for at finde det bedste tilbud. Turen kan derfor hurtig blive en ubehagelig oplevelse, hvis skoen klemmer eller hælen er for høj.

5. Spis hjemmefra

Et godt råd, når du planlægger en tur på et loppemarked, er at have spist på forhånd. Årsagen er ganske enkel, at mad og drikke giver den fornødne energi, det kræver at se sig gennem de mange tilbud, loppemarkedet tilbyder. Derudover undgår du også de høje priser, som det ofte koster at købe mad og drikke på markedet. Nogle gange kan det endda være en god idé at medbringe en lille snack, så du kan holde energiniveauet oppe.

© iStock

6. Ankom tidlig

Argumentationen for at ankomme så tidligt som muligt til et loppemarked er ganske simpel. På boderne er der et begrænset udvalg af genstande, og dem, der kommer først, har derfor en meget bredere vifte af ting, de kan kigge igennem, end dem der kommer senere. Din chance for at finde lige præcis det, du er på udkig efter, er derfor større, jo tidligere du ankommer.

7. Ankom sent

Nu modsiger vi ganske vist os selv, men i stedet for at ankomme tidligt, kan du også benytte den stikmodsatte strategi og ankomme så tæt på lukketid som muligt. Denne strategi vil maksimere din mulighed for at prutte om prisen og chancen for at gøre et røverkøb, da sælgerne som udgangpunkt gerne vil af med alle deres varer inden lukketid. Til gengæld er udvalget at genstande væsentligt mindre og du risikerer, at alle de gode fund allerede er forsvundet.

8. Tag en god ven med dig

Der er flere grunde til, at det altid er en god idé at alliere dig med en god ven, inden du drager afsted mod dagens loppemarked. En god ven er altid klar til at give sin mening med omkring et potentielt køb, så du undgår dumme fejlkøb. Derudover kan en god ven være med til at forstærke dine forhandlingsevner i en situation, hvor der skal pruttes om prisen, ligesom han/hun kan hjælpe dig med at holde styr og gøre krav på de genstande, du gerne vil have med hjem.

9. Vær beslutsom

Ubeslutsomhed kan være din værste fjende, når du besøger et loppemarked. Så snart du sætter en ting fra dig, fordi du er usikker på, hvorvidt du ønsker den eller ej, kan sidemanden tage fat i den, og væk er den. Vil du gerne gå hjem med den bedst mulige oplevelse fra loppemarkedet, er det derfor vigtigt at være beslutsom, når det kommer til dine anskaffelser.

10. Vær skeptisk

På samme tid er det også vigtigt at være skeptisk overfor de genstande, som bliver præsenteret for dig. Hvis en sælger kræver en høj pris for en genstand på grund af dens historie eller lignede, bør du altid se dokumentation for dette.

Med en forsigtig tilgang til dine køb, kan du risikere at lade en lukrativ handel passere, men på samme tid vil det beskytte dig mod at blive snydt af skruppelløse sælgere. Overvejer du, hvad chancen for at komme ud for begge scenarier er, er en forsigtig tilgang ofte den smarteste.

Med disse tips i baghovedet, er du godt klædt på til at drage afsted efter de bedste loppefund. Rigtig god jagt herfra.