© NBC News

14.6 millioner kr.: familiens loppefund var en ægte skat

En familie i USA gjorde deres livs største fund, da en skål de havde købt til 20 kr. blev solgt til meget, meget mere...

20. maj 2016 af Camilla Albrechtsen

Det var et ganske almindeligt garagesalg som alle de andre og familien vidste da heller ikke, at skålen de netop havde købt til 20 kr., ville gøre dem mange millionærer.

Det var først i 2013, 6 år efter købet, at de fik vurderet skålen af en professionel vurderingsekspert. Og de troede ikke deres egne ører, da de hørte vurderingen.

Deres fund til små 20 kr. blev på et splitsekund forvandlet en værdigenstand til 1.9 millioner kr. – det må siges og være en rentabel forretning.

En 1000 år gammel skat

Skålen viste sig at være en 1000 år gammel og uvurderlig, håndlavet skål fra Song dynastiet i Kina.

Men trods dens høje alder og dens lange rejse fra Kina til USA, var skålen i en utrolig stand og kvalitet, som kun er set én gang tidligere i verdenshistorien.

På The British Museum i London findes skålens dobbeltgænger, som skal beskyttes med liv og sjæl, da den anses for at være en kulturskat udover det sædvanlige.

Lav vurdering

 Men historien er slet ikke slut endnu. Vurderingen på 1.9 millioner var nemlig slet ikke høj nok. Da familien satte skålen på auktion, steg prisen voldsomt. Og mod alles forventninger og vildeste håb, blev skålen solgt til svimlende 14.6 millioner kr.

Historien beretter ikke om nogen information om køber, men mon ikke der er tale om en rig kineser, som ønsker skålen hjem igen?  

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...