18 skræmmende, men utroligt lækre opskrifter til Halloween

Det er ikke kun udklædningen, der skræmmer til Halloween - maden kan også forklædes på uhyggelig vis. Her får du 14 opskrifter til Halloween, der vil være et sikkert hit hos monstre, skeletter, hekse og andre uhyrer.

Halloweenkage
© Getty Images

Disse opskrifter skal du lave til Halloween

Halloween er en festlig dag, hvor det hele godt må være både uhyggeligt og lidt klamt - også maden og drikkevarerne. Gå derfor all in til Halloween-festen med uhyggelige og skræmmende opskrifter, der vil få de fleste til at tænke sig om en ekstra gang, før de sætter tænderne i.

Der findes mange sjove måder at gøre mad uhyggeligt på, prøv eksempelvis at lave rynkede heksefingre, en blodig cheesecake, kager formet som mus eller brownies med blodige øjne.

LÆS OGSÅ Sådan laver du en græskarlygte.

10 geniale idéer til ulækre halloween-kager

1 Blodig halloween-kage

Halloweenkage
© Getty Images

Simpel smørcreme med skår af isomalt og blodrød frugtfarve. Simpelt og effektfuldt – og så kan det bruges på en hvilken som helst kage.

LÆS OGSÅ 13 nemme halloween kostumer, du selv kan lave.

2 Klamme zombie-fingre til halloween

Klamme fingre af kransekage
© Getty Images

Afskårne kransekagefingre med mandelnegle og blodrød frugtfarve eller marmelade er efterhånden en halloween-klassiker.

3 Nemme, ulækre halloween-cupcakes

Halloween cupcakes
© Getty Images

Giv dine cupcakes en gyyyselig opdatering med et klamt øje som prikken over i'et uanset om du vælger smørost-creme, smørcreme eller anden topping.

Øjnene laves ganske simpelt af saft, frugtfarve husblas og blåbær, som kommes i runde isterningforme.

4 Opgrader bradepandekagen til en uhyggelig mumie

Halloweenkage
© Getty Images

Vi er fan af nemme løsninger! Og det må denne siges at være. Pisk en luftig smørcreme (den skal have mindst ti minutter i røremaskinen eller med håndmikseren) og sprøjt den ud med flad tyl i "bånd".

TIP Idéen fungerer også perfekt i mindre skala på cupcakes.

5 Ormetærte til halloween

Halloweenkage
© Getty Images

Lav chokoladetærte og pynt den så med vingummiorme. Det er jo næsten for nemt! Men se lige!

6 Knoglekage af marengs

Halloweenkage
© Getty Images

Marengs er magisk og kan bruges til de fineste ting – også til halloween. Fx knogler som her. Igen er det en metode, der egner sig til de fleste kager.

7 Halloweenkage med øjne

Halloweenkage
© Getty Images

Du kan også bruge en simpel marengsmasse til at sprøjte spøgelser eller små øjne, der kan give kagen "liv". Brug mørk chokolade til pupiller eller spøgelsesøjne.

8 Hjernedødt gode halloween-cookies

Halloweenkage
© Getty Images

Findes der noget mere urovækkende end at få serveret en hjerne? Næppe! Heldigvis er det nemt at kreere små hjerne, som kan pynte på cookies, cupcakes eller andre portionskager.

Det eneste, du skal bruge er et centrum af fx smørcreme, kage eller lignende, som du kan dekorere med tynde pølser af marcipan. Slut af med frugtfarve eller jordbærmarmelade for den sidste klamme finish.

9 Bevingede rom- eller dadelkugler

Halloweenkage
© Getty Images

Giv konfektkugler med dadler eller almindelige romkugler fra bageren en gyyyselig flavermuse-makeover med vinger og øjne eller brug lakridssnøre til at give dem edderkoppeben at gå på. Så bliver det næsten ikke nemmere!

10 ALT kan reddes med fondant

Halloweenkage
© Getty Images

Hvis du får en pakke hvid fondant på krogen, kan du være rimelig sikker på, at du nok skal nå i mål med dit halloween-bagværk. Rul den ud, skær cirkler ud og draper den over din kage. Lav øjne med chokolade, frugtfarve eller små stykker lakrids. Nemt!

8 idéer til ulækker halloween-mad du kan servere til fest

1 Græskar-hummus

Det er svært simpelt, men vil helt sikkert pynte i din halloween-buffet – og så smager det bare godt!

2 kartoffelkranier

Skrumpehoveder er et populært indslag ved halloween i især USA og bliver blandt andet lavet af æbler til varm æblecider. Men idéen kan altså også sagtens få plads på middagstallerkenen som kartofler.

3 Spaghetti & "eyeballs"

Lav spaghetti bolo med et klamt tvist: øjne! Alt det kræver er små mozzarellaoste og skiver af oliven.

4 Appetitlig græskarbræk

Uanset om det er guacamole, hummus eller anden dyppelse, der skal serveres, så overvej at gøre det til en del af dit halloween-græskar og server det som... opkast. Jep, det er super klamt og helt perfekt til højtiden.

5 Pølsefingre

Det gamle slang får en helt ny betydning med dette halloween-twist. Det eneste, du skal bruge her er kyllingepølser, ketchup og evt. løg i tern. Skær et stykke af pølsespidsen for at simulere negle, skær riller som knoer og pynt med et lille stykke gyldentstegt løg som fingernegl og ketchup som blod.

6 Mumiehotter

Er festens gæster i den unge ende, så er pølsehorn et sikkert hit for de flestes vedkommende. Giv dem et sjovt mumietwist

7 Mumietærte

Mumie-tricket gør sig også gældende, som tærtelåg – både på madtærter og søde tærter. Du kan også overveje at lave et låg som Jack Skellingtons hoved.

8 Grøntsagskoste

Er idéen at lave grøntsagsstænger til dyppelser, så overvej om ikke de gængse gulerodsstave skal have en lille opdatering med en saltstang og lidt purløg. Med det, kan du trylle en masse fine heksekoste frem lige til at dyppe.