9 nemme idéer, der gør børnefødselsdagen uforglemmelig

Børnefødselsdage skal selvfølgelig fejres, og det behøver ikke være hverken dyrt eller besværligt. Her får du 16 simple idéer til mad, tema og lege!

1 Ryk udenfor, hvis vejret tillader det

Hvis vejret er til det, kan du med fordel holde børnefødselsdagen i haven. Det kan gøres lige så hyggeligt som indendørs, og det er ikke sværere hverken at pynte op til festen, dække bordet eller servere maden, snarere tværtimod.

For udendørs er der mere plads, du behøver ikke tænke på plads til overtøj og fodtøj. Samtidig bliver rengøringen nemmere, da du ikke behøver gøre rent, før gæsterne kommer, og bagefter er der kun oprydning.

Pynt op med flag, balloner, guirlander og lanterner, for at skabe en hyggelig og festlig stemning.

2 Isbar med forskellige toppings

Lav en lille isbar til børnfødselsdagen med forskellig is og et sort udvalg af toppings, som børnene selv kan pynte deres is med. Eksempelvis guf, M&M's, nødder, bær, chokoladedrys og andet krymmel. Det er altid et hit, hvis børnene selv er med til at bygge maden.

Find mere inspiration her.

3 Sjov med vand og sæbe

Alle børn elsker leg med sæbebobler, og det er en herlig og underholdende aktivitet på varme sommerdage. Giv børnene mulighed for at lege med sæbebobler i alle størrelser til børnefødselsdagen ved at bruge et basin og en hulahopring som på billedet og lav dine egne sæbebobleværktøjer af ståltråd eller sugerør.

Du kan lave dine egne sæbebobler ved at blande 1 liter vand med ½ dl opvaskemiddel og 1 spsk. glycerin. Så har I nogle fantastiske sæbebobler. Glycerin kan bl.a. købes på apoteket og Matas.

4 Børnefødselsdag med knald på farverne

Pynt op til børnefødselsdagen med balloner, flag, pomponer og guirlander i forskellige farver. Jo flere farver jo bedre! Det vil skabe den helt rigtige stemning til børnefødselsdagen.

5 Søde slikposer til børnefødselsdagen

Til børnefødselsdagen hører der selvfølgelig slikposer til. Slikposerne er altid god underholdning til fødselsdagen til både de mindre og større børn og kan sagtens fyldes med andet end slik - eksempelvis sæbebobler, små tatoveringer, en hoppebold eller andre kreative idéer. Dekorér dine egne poser eller køb nogle, der passer til temaet.

6 Den sunde, men stadig sjove snacks

Børn er vilde med vandmelon. Sevér vandmelonen til på en sjovere måde ved at lave den om til små ispinde.

7 Pandekagespyd med nutella, banan og jordbær

Disse pandekagespyd er sjove og lækre og er super nemme at lave. De vil uden tvivl blive et hit blandt børnene. Find opskriften her.

8 Børnefødselsdag med donut-leg

Denne donut-leg er super nem og sjov for ungerne. Det eneste du skal bruge er en lang snor og en donut til hvert barn. Vinderen er den, der spiser sin donut først uden af bruge sine hænder.

Bliv inspireret til at lave dine egne donuts med 10 lækre donut-opskrifter her.

9 Flere lege og konkurrencer til børnefødselsdagen

Til børnefødselsdage er det tit de små simple lege og konkurrencer, der fungerer bedst og får tiden til at flyve.

Her får du 10 sjove udendørs lege, som vil gøre fødselsdagen meget sjovere.