Verdens flotteste broderier
© Ana Teresa Barboza

21 broderier, som vil blæse dig omkuld af ren beundring

Broderier er langt fra en mormor-ting. Disse kunstnere revolutionerer lige nu hele den kreative verden. Se her, hvorfor.

26. april 2016 af Camilla Albrechtsen

Hvis du troede, at korsstingsbroderi blot var et levn fra en uddød tid, kan du godt tro om igen. Broderier er kunst, som igen tager hele verdenen med storm.

I dag findes der broderi-kunstnere, som med nål og tråd skaber liv og billeder, som gør alle fordommene til skamme.

Bedstemor på 92 år broderer temari-bolde

Temari-bolde er en japansk folkekunst, som er over 1300 år gammel. Den gang brugte man boldene i forbindelse med leg og boldspil - i dag beundres de på afstand. Temari-bolde kanf kendes på deres smukke og endeløse mønstre. 

 

© Nanaakua
© Nanaakua

Broderet mad, som vækker din appetit 

Broderet mad er i sig selv ikke en nyhed, men disse kunstnere forstår at hæve niveauet. Deres designs er så flotte, at vi med glæde vil hænge gulerødder på vores væg. 

© Severija Inčirauskaitė-Kriaunevičienė
© Veselka Bulkan
© Veselka Bulkan
© Judith G. Klausner

Gamle industrielle ting får nyt liv

I dag er der ingen grænser for, hvordan man broderer eller hvad man broderer på. Den litauiske kunstner Severija Inčirauskaitė-Kriaunevičienė, har ændret traditionen ved at brodere på metal og stål. 

© Severija Inčirauskaitė-Kriaunevičienė
© Severija Inčirauskaitė-Kriaunevičienė
© Severija Inčirauskaitė-Kriaunevičienė

Husk broderirammen næste gang du skal ud og rejse

Ud med det gamle postkort og ind med den personlige beretning. Broderier kan sagtens fortælle historier om fantastiske landskaber, smuk natur og idylliske steder. Og hvis du broderer, skulle du gerne opleve en afstressende effekt.

Vil du gerne lære at broderer? Se her, hvordan du kommer i gang.

© Teresa Lim
© Teresa Lim

.. og med 3D effekt, wow! 

© Ana Teresa Barboza

Van Gogh møder mormor

Hvad siger du til Van Goghs "Starry Night" i nye (eller rettere gamle) mormor klæder? Kunstneren Lauren Spark har virkelig formået, med nål og tråd, at ramme billedets stemning og dybde.  

© Lauren Spark

Betagende og levende portrætter

Når man har talent, kan stort set alt lade sig gøre. Amerikanske Cayce Zavaglia kan i hvert fald skabe liv med nål og tråd. Oprindeligt startede hun som maler, men siden er hun skiftet over til broderier - og er i dag verdenskendt for sine levende portrætter. 

© Cayce Zavaglia
© Cayce Zavaglia

Naturskøn broderikunst

Broderi af natur og botanik har altid været en broderi-klassiker - og de fleste kender da også de ikoniske puder med broderier af roser og blade. Men disse botaniske motiver er alt andet end kedelige og traditionelle. 

© Danielle Clough
© Hillary Waters Fayle
© Hillary Waters Fayle
© Meredith Woolnough
© Meredith Woolnough

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...