3 fine og smarte idéer til at inddrage dine døre i indretningen

Har du for eksempel tænkt over, at du kan spare plads ved at mache dørtypen med rummet, den skal være i? Eller at nogle døre også kan bruges til andre praktiske ting i hverdagen end blot at adskille rum? Se bare her!

© Swedoor

Døre er måske ikke lige det første, du tænker på, når du skal indrette. De er jo primært en del af vores hjem af praktiske årsager. Det betyder dog ikke, at det er det eneste, de kan byde ind med. Og heldigvis – for de udgør trods alt en stor del af det samlede areal og udtryk i en bolig.

Lad dørene understrege din personlige indretningsstil, eller brug dem til at skabe lys eller plads. Her er tre bud på hvordan.

1. Spar plads på gulve og vægge

Bor du småt, eller kan du bare godt lide at have luft omkring dig, er det værd at gå efter døre, der optager så få af dine dyrebare kvadratmeter som muligt. En skydedør, der på diskret vis forsvinder ind i væggen, er en elegant måde at spare plads på, både hvad angår vægge og gulve. Vælger du dobbeltdøre, kan den brede åbning samtidig være med til at give ekstra lys og en større rumfornemmelse – selv i boligens mindste rum.

Designmæssigt fås skydedøre i dag i mange forskellige stilarter og størrelser. Er du til rå detaljer, kan du skabe newyorker-vibes med en rustik dør på en fritlagt stålskinne. Skal looket hellere være klassisk, findes der også skydedøre med gerigter og fine trædetaljer a la de herskabelige fyldningsdøre, der er i høj kurs i særligt ældre boliger.

© Swedoor

PÅ BILLEDET En skydedør er en nem og elegant måde at spare plads på gulvet. Her ses Swedoor-modellen 'Stable' i sort eg.

2. Få mere lys i dine yndlingsrum

Lys kan gøre en verden til forskel for et rum, og du behøver ikke nødvendigvis at rive en væg ned for at få mere af det. Skift en eller flere døre ud med glasdøre og oplev, hvordan dine yndlingsrum bliver mere levende, når dagslyset får lov til at strømme ind.

Glasdøre ses oftest i større opholdsrum som køkken og stue, men hvorfor ikke bruge dem lige hvor du har lyst? I små mørke rum som eksempelvis mellemgange og entréer kan en glasdør give samme effekt som et ekstra vindue – og det er altså bare en hel del lettere at skifte en dør end at mure ud til et helt nyt vinduesparti.

© SWEDOOR

PÅ BILLEDET I'Unique'-serien fra Swedoor finder du dørdesigns med forskellige funktioner – blandt andet en smart tavle-overflade, du kan bruge til noter og huskelister i hverdagen.

3. Skru op for farver og funktioner

Hvis du har været på slentretur i Londons gamle, charmerende gader, ved du, hvor stor en effekt en facadedør i en markant farve eller stil kan have på en boligs udtryk. Det samme gælder indendørs.

Brug en dør i en farve, du godt kan lide, til at få ekstra kulør og personlighed ind i et rum, hvor kvadratmeterne er sparsomme, og der derfor ikke er mulighed for de helt store armbevægelser, når det gælder møbler og interiør.

Med lidt kreativitet kan du også give en eller flere døre i dit hjem praktiske funktioner. Eksempelvis kan du i dag få dørløsninger med alt fra indbyggede spejle til whiteboard og smarte tavler, så du kan bruge de store flader til huskelister, fine billeder – eller måske endda lidt kunstneriske kruseduller fra familiens mindste.

PÅ BILLEDET Tænk ud af boksen, og brug dørene i dit hjem på nye måder. Eksempelvis kan en farvet dør give et friskt pust i et ellers neutralt rum.