3 forudsætninger for at skabe den bedste akustik i hjemmet

Sørg for, at din bolig har en behagelig akustik, uden det går ud over æstetikken - eller indeklimaet - med disse tre råd.

© Gyptone

Det handler ikke bare om, hvordan der ser ud i dit hjem - det skal også føles rart og lyde godt. Derfor bør du også tage højde for at skabe god akustik i hjemmet, så der er behageligt at være.

I samarbejde medGyptone akustiklofter giver vi dig derfor her tre råd til, hvordan du kan sørge for en god akustik derhjemme, så indretning og lyd går op i en højere enhed.

Brug lækre tekstiler

En måde at sørge for god akustik på i stuen eller spisestuen er, at indrette med masser af lækre kvalitetstekstiler. De kan nemlig hjælpe med at dæmpe lyden, så der er en behagelig og rar rumklang.

Smukke gulvtæpper, der samler møblementerne og giver et blødt underlag kan hjælpe med at skabe god lyd i rummet. Det samme kan gardiner, som kan monteres, så de går fra gulv til loft for en grandiøs effekt. På den måde sørger du for at skabe en hyggelig stemning, mens gardinerne samtidig nedsætter støjen i hjemmet, da tekstiler absorberer lyden.

Få monteret diskrete akustiklofter

En anden måde at sørge for et godt lydmiljø er ved at få opsat akustiklofter. Med akustikplader fra Gyptone får du diskret og harmonisk loft i hjemmet, hvor de små huller i pladerne bryder lyden, der rammer fladerne, så den ikke bliver kastet tilbage i rummet med fuld styrke.

© Gyptone

Pladerne er nemme at kombinere med almindelige gipsplader i en integreret løsning, da de indgår som en del af den øvrige loftsbeklædning. Det giver mulighed for at skabe et uforstyrret og strømlinet look i rummene, så du stort set ikke vil bemærke de lydabsorberende akustikplader.

Udover at sikre behagelig lyd, kan Gyptone akustikplader også bidrage til en renere luft, da pladerne er tilsat en patenteret teknologi kaldet ActiveAir, der nedbryder 60% af den skadelige formaldehyd i luften fra kilder som computerudstyr, inventar og maling. Samtidig er pladerne lavet i gips, som er et rent naturmateriale. På en måde kan du sikre et sundt indeklima.

Udsmyk dine vægge

Kunst i alle afskygninger er et must for de fleste af os i vores hjem. Det er dog ikke kun æstetikken, kunsten kan gavne – det kan også give gode forudsætninger for en mere behagelig akustik. Særligt hvis du har mange store flader og højt til loftet, er det for syns og lyds skyld smart at bryde fladerne.

Skab dit eget, dynamiske kunstværk ved at få lavet en opslagstavle beklædt med lækkert, tykt stof. Det kan være med til at opsuge rummets lyd og samtidig give dig, børnene og resten af familien mulighed for at hænge fine ting op, der nemt kan udskiftes alt efter behov og lyst for et hjemmegjort stykke kunst.

Læs meget mere om akustikpladerne fra Gyptone her, hvor du kan gå på opdagelse i et stort udvalg af forskellige tiles for at finde den løsning, der vil passe bedst til din bolig og personlige stil.