3 tips til at bruge inspirationen fra naturen i din indretning

Naturens smukke og uregelmæssige farver, silhuetter og overflader kan give et væld af inspiration til boligen.

Naturen er, og har altid været, en evig inspirationskilde til boligens indretning. Naturens elementer kan nemlig være med til at give en følelse af varme, ro og fordybelse, der giver anledning til at slappe af og koble fra hverdagens skrupler.

Men hvordan med hvilke værktøjer overfører du helt konkret naturens unikke og uregelmæssige farver, mønstre og overflader til din bolig og din personlige stil? Det giver vi dig her nogle håndgribelige og brugbare tips til.

1 Imitér naturens rolige farver

De sandfarvede gardiner og det råhvide tekstil over sengen skaber sammen med de mørkegrønne planter og det naturlige træ et smukt farvespil.

© Beazy via Unsplash

En nem måde at få inspirationen fra naturen til at blive en mere aktiv del af din indretning er ved at lade naturlige toner og nuancer fylde i hjemmet. Om det er på vægge, i lofter eller på tekstiler. Kør ud til dit favoritområde i naturen og tag et billede, eventuelt ved solnedgang eller -opgang, hvor du får et smukt farvespil med. Hiv derefter tre til fem farver, der dominerer billedet ud, og lav et farvekort til din indretning.

2 Tag souvenirs med hjem

Overalt, hvor du kører hen i den danske natur, kan du være heldig at finde noget, der værd at tage med hjem. Hvad enten det er en lille bunke med usædvanlige sten fra stranden, en buket af siv eller markplanter fra grøftekanten eller smukke grankogler fra skoven kan det være med til at give din indretning et naturligt indslag og fungere som små mindekamre for dine favoritudflugter.

*TIP I Danmark er der ofte kortere til smuk og inspirerende natur, end du tror. Med opladningshybriden Kia Ceed kan du køre op til 48 kilometer på ren el, så du kan køre ud og opdage inspirerende natur med god samvittighed.*

3 Lad materialer komme til sin ret

Selvom udtrykket er minimalistisk og stringent, kommer naturens inspiration til sin ret her – blandt andet på grund af kontrasten mellem de mange, naturlige overflader.

© Italic via Unsplash

I naturen finder du alskens organiske strukturer og overflader samt kontraster mellem blødt og hårdt, der sammen giver harmoni og dynamik – både for biodiversiteten og for æstetikken. Samme sammensætning af naturens materialeindtryk kan du overføre til din indretning, hvor et mix mellem forskellige materialer som marmor, træ og uld skaber varme, ro og hygge.

Kør på boliginspirationstur med Kia

© Vertix.com for Kia

Kør ud og find inspiration i naturen til din indretning med opladningshybriden Kia Ceed.Bilen drives af en kombination af forbrændingsmotor og elmotor. Med det opladelige batteri kan du oplade bilen fra en ladeboks – hvor som helst, når som helst. En smart placering af batteriet giver desuden en rummelig kabine og et stort bagerum, så du har god plads til at de natur-souvenirs, du måtte finde. Læs mere om den nye bil på kia.com/dk.