3 tricks til at møblere et rum så det bliver, som du drømmer om

I stedet for at starte helt fra bunden, når du indretter, kan disse 3 tips give dig bedre forudsætning, når du går i gang med at rykke dine møbler.

© Sofacompany

Det er næsten ubærligt at købe et nyt møbel for så at finde ud af, at det slet ikke passer ind, hvor du havde tænkt, det skulle stå - det er unægteligt mere besværligt at returnere et skab end en skjorte.

Udfordringen med at få sine forestillinger til at matche virkeligheden kan også opstå, hvis vi skal indrette et helt nyt rum – mange gange kommer vi til at fejlvurdere hvordan et møbel fylder i rummet – og altså ikke bare de reelle mål.

Men du kan gøre noget for at hjælpe dig selv næste gang og få testet om dine forestillinger holder - uanset om du skal indrette et rum fra bunden, tilføje et nyt møbel eller gerne vil flytte om.

Avistricket – når du skal indrette fra begyndelsen

Står du med et helt tomt rum foran dig, er det nu, du skal finde en rulle afdækningspapir eller en stak aviser og tape frem. Få styr på målene på de møbler, du forestiller dig, du skal indrette med og klip deres grundareal i papiret eller aviser, du taper sammen. Når du har klippet alle møblers areal ud kan du begynde at placere dem og få en fornemmelse for, hvor meget gulvplads du har at gøre godt med, og om der er passende med afstand og gangareal. Det giver et tydeligt billede af, hvad du har plads til, og er nok det tætteste, du kommer på at fornemme rummet, inden du reelt møblerer det.

Her har Amanda, der står bag @valbyvibes og kæresten tapet direkte på afdækningen, inden de skulle tage den af efter malearbejdet. Det fungerer også ret godt med malertapen, når du har en klar idé om, hvor dine møbler skal stå og bare lige til være helt sikker - afdækning eller ej.

Tapetricket – inden du køber et nyt møbel

Har du allerede styr på indretningen, men trænger du til at tilføje eller udskifte noget, så skal du finde en rulle malertape frem og bruge den til at markere møblets placering, hvor du har tænkt, det skal stå.

Vil du fx vurdere, om et vitrineskab kan være i din stue på en god måde, inden du køber det, skal du markere skabets areal på gulvet, hvor det skal stå og også gerne på væggen, det skal stå op ad. Se, om du synes, det ser godt ud, om der er luft nok omkring – eller for meget. Skal det hellere være et større eller mindre møbel?

Papir og saks - når du vil rykke det hele rundt

Trænger du til at ryste posen i stuen, hvor du allerede har dine møbler på plads, så er den bedste løsning, hvis du er i tvivl om, om der er plads til din nye placering af møblerne, at finde papir og saks frem og lave en miniplantegning og skitse af dit rum. Mål møblernes areal og lav dem i mindre målestok - 1:100 eller 1:50 afhængigt af, hvor stort du vil have det - så du kan rykke møblerne rundt på din plantegning og lege dig frem til en ny placering uden at skulle slide i det med tunge møbler frem og tilbage.

TIP Du kan også bruge tape til at indrette et rum, hvis du er nogenlunde sikker på placeringen af møblerne.