3 typer døre, som kan sætte et personligt præg og løfte din indretning

Udnytter du dørene i dit hjem – eller trænger de til en udskiftning? Bliv inspireret af tre designs, som kan mere end at adskille rum.

© Swedoor

Føler du, at dørene i dit hjem bidrager til noget ekstra – eller kunne de godt trænge til en opgradering? Der findes mange typer af døre, der kan mere end blot at adskille rum, og når vi alligevel har dem i hvert rum, bør vi bruge dem aktivt i indretningen og til at understøtte stilen i hjemmet.

I samarbejde med Swedoor får du her inspiration gennem tre forskellige designs, der kan løfte din indretning og give et personligt touch.

1. Glasdøren, der tilfører masser af lys

Hvis du ønsker et lysere rum, kan det gøre en enorm forskel at få glasdøre i hjemmet. Med glas i døren – eller blot et glasparti for oven – kan dagslyset blive en fast del af boligens atmosfære og indretning, og det åbner op for rummene på en helt ny måde.

Der findes flere forskellige typer af glasdøre. Du kan enten lade lyset slippe ind igennem dekorglas, frosted glas eller gennemfarvede glasdetaljer. Det kan du helt selv afgøre ud fra, hvilket lys du ønsker, dit hjem skal domineres af.

Få mere lys ind i dine rum med glasdøre. Her ses 'Format 7530 & Format 7531 som dobbeltdør med ovenlys TL 7001 - Ask sort' fra Swedoor, som er en del af deres SUPERIOR collection.

2. Den detaljerige dør, der passer til arkitekturen og stilen

Bor du i en ældre herskabslejlighed eller i en bolig med detaljer inden for klassisk arkitektur, er det ærgerligt ikke at have døre, der spiller sammen med hjemmets personlige stil og æstetik. Du kan sagtens finde døre dekoreret med detaljer, der passer ind i tiden, hvor lejligheden er fra.

Sekel-dørene fra Swedoors SUPERIOR collection har en kanneleret effekt inspireret af 1700-tallet, hvor netop tidstypiske kannelurer dominerede alt fra søjler til døre og møbler. Som en bonus giver dørens detaljer et smukt lysspil, når dagslyset bevæger sig hen over den tredimensionelle overflade. Selvom du kan finde ældre døre med fine detaljer, kan det være en god idé at købe nye kvalitetsdøre, da de holder i længere tid og er støjreducerende.

'Sekel 7311 som indbygget skydedør & Sekel 7310 med ovenlys – Ask malet' fra Swedoor kan bidrage med klassiske detaljer til det moderne hjem.

Her ses dobbeltdøren 'Sekel 7320 med ovenlys TL 7002 - Ask sort' fra Swedoor, som skaber en gennemført stil i hele boligen.

3. Den moderne dør i træ, der bringer naturen ind

Døre i naturligt træ er ideelle til dig, der drømmer om at tilføre noget stemning og varme til din bolig. Med døre i lyst eller mørkt træ kan du også bryde med en hvid og klinisk indretning og skabe en varm kontrast.

Særligt træ-materialer som eg, sortbejdset eg eller valnød er populære – blandt andet fordi de er tidløse og let kan kombineres med andre træelementer i gulvet, på trapper eller andet. Derudover kan moderne og håndlavede kvalitetsdøre i træ få naturen ind i hjemmet på en stilren måde. Hvis du er bange for, at dine rum bliver for dystre med døre i mørkt træ, kan du sætte glas i dørene for at slippe mere lys ind og skabe en bedre rumfornemmelse.

Skab kontraster i hjemmet med døre i mørkt træ. På billedet ses dørene 'Format 7530 & Format 7535 - Valnød klar lak' fra Swedoors SUPERIOR collection.

Døre i lyst træ kan skabe en mere rolig stemning i boligen. Her ses dørene 'Plan 7521 & Plan 7520 - Eg ubehandlet' fra Swedoor.