4 gode tips til en makeover af dit hjem

Hvis man er villig til at arbejde for det, kan hjemmets fulde potentiale virkeligt komme til udtryk med en makeover. Casper og Pernille lagde en god portion tid og arbejde i deres hjem, hvilket i den grad gav pote.

© Tia Borgsmidt

Opfyld makeover-drømmen

Efter en vellykket makeover kan det ofte være svært at se, at det er den samme lejlighed på før- og efter-billederne. Det er også tilfældet med Casper Rindom Knudsen og Pernille Slot Hansens lejlighed, der knapt ligner sig selv efter en grundig gennemrenovering.

Deres lejlighed var gammel, slidt og plastret til med blomstret tapet, men de så mulighederne i lejligheden og var villige til at arbejde for at opfylde drømmen.

Nu er drømmen blevet til virkelighed, og lejligheden et smukt, lyst hjem, som passer perfekt til den lille familie. Men det har krævet hårdt arbejde, og Pernille og Casper har gjort sig nogle gode erfaringer, som også kan komme dig til gode, hvis du går med en makeover i tankerne.

© Tia Borgsmidt

Overvej, hvilke funktioner der er vigtige

Hos Casper og Pernille var det gamle køkken placeret bagerst i lejligheden, hvilket passede godt til en borgerskabsfamilie i 1800-tallet, men knap så godt til en børnefamilie i 2016. Derfor flyttede de køkkenet til et stort gennemgangsrum midt i lejligheden. Det var et stort arbejde på grund af rørføringen, men i dag er køkken-alrummet familiens yndlingsrum.

© Tia Borgsmidt

Skab en enkel base

For at gøre lejligheden mere lys og skabe sammenhæng mellem rummene gav Pernille og Casper vægge og gulve den helt store tur. Gulvene blev afhøvlet og lag af tapet fjernet til fordel for filt og hvid maling.

© Tia Borgsmidt

Små ting med stor effekt

For at få et roligt look i lejligheden har Casper og Pernille også skjult radiatorerne. Parret fandt radiatorskjulere på Den Blå Avis og tilpassede dem.

© Tia Borgsmidt

Bevar detaljerne

Vær nænsom, når du renoverer, og sørg for at bevare lejlighedens originale detaljer. Bag lag af gips og tapet fandt Casper og Pernille en smuk, gammel dobbeltfyldningsdør, så der nu er kig fra stuen ind i 1-årige Frederiks værelse. Døren krævede blot lidt hvid maling og er med til at bevare den skønne stemning i lejligheden.