5 budgetvenlige makeover-tips til dit hjem

Hvis du gerne vil forny dit hjem, men ikke har midlerne til det helt store, har vi et par budgetvenlige tips.

© Niels Ahlberg

Makeover til små penge

Man kan hurtigt blive inspireret til en bolig-makeover, men det er bare ikke altid, at inspiration og budget hænger helt sammen. Mindre ændringer kan dog også gøre en hel del, og du kan få udrettet meget, hvis du sparer lidt hist og her.

© Tia Borgsmidt

Gør forarbejdet

Før du køber noget som helst, er det en god idé at undersøge, hvad du skal bruge på forhånd. Det lyder måske lidt som et “no shit, Sherlock”-tip, men hvis du er godt forberedt, før du tager på indkøb, undgår du impuls-shopping og fejlkøb, der er spild af penge.

Hvis du har en fornemmelse af, hvad du vil have, men godt kunne bruge lidt mere konkret inspiration, så kig i designbøger, boligmagasiner og -blogs, så du får en mere klar idé, som du kan planlægge ud fra.

© Thomas Dahl

Sving malerpenslen

En frisk omgang maling kan virkeligt gøre underværker for et rum. Hvide vægge bliver lidt lækrere, når de er nymalede, og hvis du er klar på lidt eventyr, kan du også vælge en fin pastel eller en vild mørk farve. Du kan f.eks. vælge bare at male en enkelt væg i en spændende farve eller kaste dig ud i at male gulvet - begge dele giver en cool effekt og kan ændre hele udtrykket i rummet.

Husk selvfølgelig at tjekke op på, hvilken type maling der passer til din væg, og tænk over, om den skal være mat eller glansfuld alt efter, hvilken effekt du gerne vil have.

© Niels Ahlberg

Forny det gamle

Gamle møbler kan hurtigt blive så gode som nye med en gang maling i en spændende farve eller en god ompolstring. På den måde får du et fedt og unikt møbel, som har lidt historie, men alligevel er flot og tidssvarende.

© Niels Ahlberg

Genbrugsguld

Det kommer nok ikke som en overraskelse, men hvis du mangler nye møbler eller nips, kan det godt betale sig at kigge i genbrugsbutikker. Du kan finde nogle fede møbler, og hvis de er lidt for slidte, kan du altid give dem en lille makeover med maling eller lignende.

Genbrug giver også lidt mere personlighed til hjemmet, hvis man mest har nye møbler og IKEA-ting, så det kan godt betale sig at flette lidt gammelt guld ind hist og her.

Ditte Gimm i sin perfekt indrettede studiebolig

© Tia Borgsmidt

Hiv vennerne med

Det kan godt være lidt opslidende, hvis du skal stå for hele makeoveren selv, så invitér dine venner med på loppejagt eller få dem til at hjælpe dig med at male eller rykke rundt. Det kan godt være, at de skal bestikkes med en pizza, men det er hyggeligt, og det kan godt være rart at have et par ekstra øjne (og hænder) med, når du vælger nye farver, møbler eller dimser til dit hjem.

Se resten af boligreportagen fra Ditte Gimms flotte studiebolig her.

Kilde: Real Living Philippines