5 overraskende og stilfulde måder at pynte op til halloween

Plus tricket, der giver dit græskar en længere levetid på trappetrinet.

Plus tricket, der forlænger dit græskars levetid

Vi har taget halloween til os som endnu et hyggeligt indslag i tiden, der bringer os tættere på vinteren. Den amerikanske højtid, der på dansk hedder allehelgens aften, markerer vi i høj grad, som de gør på den anden side af Atlanten med skræmmende skeletter, orange indslag og ”slik eller ballade”-rundtur i kvarteret.

Men måske hører du til dem, der ikke har orange på listen over yndlingsfarver eller ikke synes, at et plastikskellet harmonerer særligt godt med din stil. Marker i stedet højtiden på en anderledes måde.

LÆS OGSÅ Sådan laver du en græskarlygte.

En simpel måde at pynte op til halloween er med en håndfuld af de mange pyntegræskar, der bliver solgt i større supermarkeder. Skær ud til fyrfadslys, et voila! Så har du de fineste stager, der kan pynte på bordet eller i vindueskarmen. Du kan også lave stager til høje lys.

Fat spraymaling, lim og en pose konfetti og pynt op til fest i et snuptag. Er du heldig at finde et hvidt græskar, kan du jo springe første trin over og gå direkte til lim og konfetti. Brug gerne konfetti i to forskellige størrelser, hvor du starter med de største øverst og slutter med de mindste, som på billedet.

Det kræver ganske vist helium, men får du fingrene i det, er det nemt at skabe disse fine balloner, hvis du sætter dig for at fejre halloween med maner.

Brug et græskar til at sætte en lille buket af små sukkulenter i. Det er både nemt og fint at stille på dit trappetrin.

Skab en marmoreffekt på dine græskar ved at hælde neglelak i lunken vand, røre rundt med en pind og dyppe et hvidt græskar i. Smukt og nemt.

Læg kniven fra dig og find i stedet din boremaskine frem. Den fungerer nemlig som et oplagt redskab at dekorere et græskar med, og resultatet bliver smukt og præcist. Brug evt. malertape som rettesnor, hvis du vil sikre dig et nogenlunde lige resultat.

TIP Har du erfaringer med at dit græskar for hurtigt bliver slattent og trist, kan en løsning være at bruge en silicagel-pose, som den slags, der følger med tøj og sko. De skulle angiveligt forlænge levetiden på din dekoration.