5 ting, der får din indretning til at se mere eksklusiv og dyr ud

Det kræver faktisk ikke så meget at opgradere indtrykket af dit hjem. Se bare listen her med effektfulde, men prisvenlige forbedringer.

© Getty Images

Det er heldigvis sådan, at indretning ikke nødvendigvis behøver at være dyr for at se lækker, eksklusiv, gennemført og… ja dyr ud!

En gennemført indretning er kendetegnet ved, at der er tænkt over hver en detalje, og at der også ned til mindste detalje er taget stilling og kredset for udtrykket.

Hvad er det så helt konkret, der er med til at løfte et rum fra "blaaaah" til brilliant?

Det er især i valget af tilbehør, du med knap så mange midler kan gøre en forskel, så budgetsofaen får en opgradering eller spisestuen fra Ikea pludselig bliver forvandlet til noget personligt.

Læs med og lad dig inspirere til en lille opgradering derhjemme.

© Getty Images

1 Friske blomster

Uanset hvordan du har indrettet dig, så emmer friske blomster af overskud og luksus.

Selv dem, du køber hos købmanden eller plukker i grøftekanten, kan give et pift af eksklusivitet, hvis du behandler dem godt og styler dem lidt (pluk fx overskydende blade af og fold de nederste kronblade forsigtigt ned på dine roser fx).

Når du har valgt at opgradere med friske blomster, så husk at stille dem koldt om natten og skifte vandet dagligt. Så holder de længere - visne blomster har selvsagt modsatte effekt.

© Getty Images

2 Store planter

I stedet for at købe flere små planter, så post dine penge i én stor! Du får langt mere wauw-effekt for pengene og en større plante signalerer overskud.

Vil du gerne have din plante til at fylde mere i højden, men synes du flere tusind kroner er for meget, tvivlsomme grønne fingre taget i betragtning, er det oplagt at sætte en medium størrelse plante på et sidebord eller en planteopsats for at skabe illusionen af en stor plante.

© Nuura Lighting

3 Eksklusive lamper

Selv, hvis du udelukkende indretter dig med heldige budgetfund, og den samlede værdi af dit stue-indbo knap overstiger nogle tusind kroner, så er der meget at komme efter, hvis du satser på én designerlampe.

Lamper har det med at blive fokuspunkter, fordi de forener æstetik og funktionalitet i en tydelig grad. Og med en ultra lækker lampe over dit budgetbord eller i sofakrogen kan du trække indtrykket af hele inventaret opad.

© Stine Aalykke/ Can Familiy

4 Original kunst og særprint

I stedet for kun at udstyre dine vægge med plakater, så miks også noget kunst med unika-feeling ind. Ofrer du lidt penge på et litografi eller lign., der ikke behøver koste mere end en plakat, og sætter det i en malet træramme fra fx Ikea eller Søstrene Grene, kommer du langt for få midler. Giv det eventuelt en central placering, hvor det vil blive bemærket eller lad det blende ind med dine øvrige motiver i en billedvæg.

© IKEA

5 Alt i én (farve)

Det sidste og absolut relevante tip er maling. Det lyder banalt. Men maler du dine vægge i sarte eller sofistikerede mørke nuancer og gør du det samme med væghængte møbler vil det overordnede indtryk af dit hjem ændre sig drastisk. Det er gennemført og dedikeret, og det er irrelevant, hvad møblet i sig selv har kostet.