5 tips: Sådan udnytter du bedst skråvæggene i dit hjem

I stedet for at se skråvægge som en begrænsning, skal du se dem som den kæmpe fordel de også er.

Opbevaring skråvægge

Umiddelbart kan skråvægge i hjemmet virke besnærende og give en følelse af at være begrænset i sin indretning og indeklemt i sit hjem.

Første følelse kan vi ikke ændre på - det er faktum. Men sidstnævnte kan du gøre noget ved.

Er du velsignet med de skrå lofter, så gør en dyd ud af dem og brug dem aktivt i indretningen som hyggeskabende element. Det kræver, at du måske skal tænke lidt ud af boksen, men hvis du knækker nødden, vil du kan forvandle de skrånende lofter til en kæmpe fordel.

LÆS OGSÅ 5 tips til at indrette under de vanskelige vægge

1 Brug standard løsninger og spar penge

For at få det optimale ud af kvadratmeterne under skråvæggene er det nogle gange umuligt at komme udenom de skræddersyede løsninger, men du kommer længere, end du måske tror med billige standardløsninger.

Fx Ikea og Trævarerfabrikkernes udsalg har mange møbelelementer, som du kan være heldig passer ind under dit loft. Kommoden Malm fra Ikea eller nogle af Kubik-kasserne fra Trævarerfabrikkernes Udsalg kan være løsningen for dig.

2 Sørg for at udnytte vinduerne

Er der skråvinduer i loftet er de oplagte at udnytte til en lille kontorplads, hvor du kan sidde og arbejde. Det giver godt lys og lidt mere plads, så du ikke har følelsen af at sidde så indeklemt.

Du kan også udnytte vinduet som eksempelvis pusleplads eller andet, der giver mening for dig.

3 Brug skråvæggene til at skabe hulestemning

Hvor det giver mening, skal du udnytte, at de skrå lofter giver en hyggeligere stemning. Eksempelvis i soveværelset eller på børneværelset. Placér sengen under de lave lofter og forsyn krogen med en sengehimmel eller lyskæde, der understreger hyggen.

4 Udnyt endevæggene til opbevaring

Gavlene er der, hvor du har mest plads, så udnyt dem ved at lave en opbevaringsvæg, som strækker sig fra gulv til loft. Det kan du enten gør med indbyggede hylder eller helt normale hylder og standard elementer, du tilpasser.

5 Selv de laveste skråvægge kan give meget plads, hvis du bygger selv

Det er ikke alle, der har mod på det, men med de laveste skråvægge, kan det være den allerbedste løsning, fordi alle kvadratmeter bliver udnyttet - noget der tæller, hvis der i forvejen er småt med dem.

Brug MDF og bed evt. om at få skåret pladerne ud i dit byggemarked efter dine mål. Det kan lette processen lidt.