5 tips til at bo småt med stil

Det kan være nødvendigt at tænker kreativt, når man bor småt. Vi har samlet 5 stilfulde råd til dig, der har få kvadratmeter. Bliv klogere her.

Sofaen 'Madison' fra SOFACOMPANY kan både bruges som sofa og sovesofa. Bordet og puf er også fra SOFACOMPANY.

Når man bor småt, kan det være en udfordring at få plads til det hele. Med få tips og tricks kan du få din bolig til at syne større end den egentlig er. Læs, hvad du skal prioritere, når du skal indrette.

1 Fleksibel opbevaring

Overvej, hvordan du opbevarer dine ting, og om du bruger din plads mest optimalt. Er der noget, der kunne gøres smartere? Ofte tænker vi bredde og længde, når vi indretter. Men hvad med højden? Kan man for eksempel udnytte loftshøjden og få opbevaring på hylder eller i skabe, så man får det væk fra gulvet, og dermed skabe mere plads i gulvhøjde?

2 Ryd op

Rod og kaos fylder og får ofte rum til at synes mindre. Derfor er det en god idé at holde hjemmet ryddeligt i hverdagen. Sørg for at alle ting har en plads, så det er nemt at rydde op. Et godt tip er at investere i fine kasser i forskellige størrelser, så du har et sted til at opbevare dine ting, og kan sortere alt i dine skabe og skuffer samt gemme rod væk.

3 Møbler med flere funktioner

Når pladsen er trang, kan det være nødvendigt med fleksible møbler, der kan have flere funktioner. Her kan en sovesofa for eksempel være løsningen. Du behøver ikke at gå på kompromis med udseendet, når du skal investere i en sovesofa. SOFACOMPANY har lanceret modellen ‘Madison’, hvor du får en smuk og stilfuld sofa, da samtidig kan fungere som en reel seng, du kan bruge til hverdag.

Tænk også gerne fleksibilitet ind i hjemmets andre møbler, som for eksempel spisebordet, der også kan fungere som skrivebord eller en puf, der kan have funktion af et sofabord i det daglige, men bruges til ekstra siddepladser, når der er gæster.

En sovesofa kan være den ideelle løsning, hvis du bor småt og har brug for møbler, der kan have mere end én funktion. Her er det modellen 'Madison' fra SOFACOMPANY. Pris fra 10.999 kroner.

4 Skab gulvplads

Bor du på få kvadratmeter, er det en god idé at udnytte væggene til opbevaring. Reoler, skuffer og skabe kan såvidt muligt hænges op på væggen. På den måde skaber du mere plads visuelt, og rummet vil ikke føles tæt pakket. Selv dit sengebord kan hænges op på væggen.

5 Lys skaber rum

Husk belysningen hvis du bor småt. Mørke kroge kan få et rum til at virke mindre end det egentligt er. Så hvorfor ikke udnytte rummet fuldt ud via den rette belysning? Tænk gerne belysning ind i hjørnerne af rummet og vælg belysning efter de funktioner de skal have i boligen, så du kan skabe rum i rummet. Skal der for eksempel være en særlig belysning ved skrivebordsfunktionen eller ved sengen? Husk også belysning, der skaber stemning og hygge.