5 typiske fejl, du bør undgå, når du vasker tøj

Følg disse vaskeråd, og spar både penge og tid på din tøjvask – samtidig med du undgår at slide på dit tøj

© Bosch Hvidevarer, BSH hvidevarer A/S

Du kommer ikke udenom at vaske tøj, men for mange af os er der en række fejl, som vi ofte begår i forbindelse med tøjvasken. Vil du gerne blive klogere på dine vaskeskills, så læs med, og lær, hvordan du både kan gøre det nemmere og billigere – og samtidig slide mindre på dit tøj.

1. Du lyner ikke op

Er du en af dem, der ikke lyner lynlåsen i dit tøj, inden du putter det i vaskemaskinen, så skal du begynde nu. Den åbne lynlås kan nemlig både blive sløv i vask, og derudover kan det øvrige tøj hænge fast i lynlåsen og blive ødelagt.

2. Du hælder for lidt eller for meget vaskepulver i vaskemaskinen

Bliver det også lidt tilfældigt, når du kommer vaskepulver i maskinen? Så er du langt fra den eneste. Det er nemlig lidt af et regnestykke at gennemskue, hvor meget du skal bruge – især hvis tøjet er særlig beskidt. Heldigvis har Bosch løsningen til dig. Med deres i-DOS-vaskemaskine får du nemlig en automatisk og præcis dosering af vand og vaskemiddel i forhold til mængden af snavset tøj og tøjets materiale. Det sparer dig ikke kun tid, men også op til 30 procent vaskemiddel og 7.000 liter vand årligt.

3. Du holder ikke styr på dine strømper

Der er næsten større chance for at vinde en million i lotto end at undgå at skulle arrangere strømpedating for at matche alle singlerne efter hver vask. For at holde bedre styr på dine strømper, kan du derfor smide dem i en vaskepose. På den måde har du helt styr på, hvor de er, hver gang du vasker.

4. Du knapper ikke dine knapper

Lynlåsen skal lukkes, og knapperne skal knappes, og tøjet skal vendes på vrangen. På den måde undgår du at slide på knapperne, mens du sikrer, at de ikke slider på andet tøj.

5. Du kender ikke vandets hårdhed

Der er stor forskel på, hvor hårdt vandet er, alt efter hvor du bor. Vandets hårdhedsgrad er afgørende for den mængde af vaskemiddel, du skal bruge. Check hårdhedsgraden med dit vandværk eller kommune, og følg anvisningen på pakken.

Ved at vaske efter vandets hårdhed, vil du undgå at slide unødvendigt på tøjet, og du sikrer dig, at du bruger den rette mængde sæbe.

Med eni-DOS vaskemaskine fra Bosch behøver du ikke længere at spekulere over det. Du indtaster værdierne en gang for alle, og maskinen optimerer hermed din vask i forhold til dette.

© Bosch Hvidevarer, BSH hvidevarer A/S