6 anderledes gulve

Få inspiration til at lave et unikt gulv - vi giver dig tips til seks fantastiske gulve

Sildeben uden dørtrin

Malet luksus
Lotte Juul har malet trægulvet i sin lyse stue i lejligheden på Vesterbro. Farven hedder 'Café au lait', og den er varm og hyggelig.

HVORFOR HAR DU VALGT DETTE GULV?
Da vi overtog lejligheden, var gulvet malet hvidt. Jeg synes, at det blev for lyst og institutionsagtigt med hvide gulve, vægge og lofter sammen med store vinduer, så jeg ville gerne finde en mere varm farve - og ikke grå, som ellers er det typiske alternativ til hvid. Derfor bestemte jeg mig for brun. Jeg lavede en tone sammen med farvehandleren. Den er varm, men stadig ret lys.
HVORDAN HAR DU LAVET GULVET?
Da gulvet var malet hvidt i forvejen, vaskede vi blot gulvet rigtig godt med grundrens. Når det er helt tørt, maler du med en terpentinbaseret maling. Brug rulle på plankerne og en pensel i kanterne, og smør et tykt lag på, så det ikke skaller af, når det bliver tørt. Gulvet skal have to gange og tørre 24 timer mellem lagene. Det er vigtigt, at du ikke går på det, før det er helt tørt.
HVOR SVÆRT ER DET?
Det er ikke særligt svært og heller ikke særlig anstrengende. Faktisk er det ret ligetil, især når man kan bruge rullen. Det værste er faktisk lugten fra malingen, indtil den tørrer.

HVAD ER FORDELENE VED GULVET?
Du kan vælge præcis den farve, du gerne vil have, og på den måde sætte dit eget personlige præg på indretningen. Og så er det nemt at gøre rent.

OG ULEMPERNE?
Det bliver slidt der, hvor møbler ofte bliver trukket hen over gulvet. Ridser og hakker er også ret tydelige. Gulvet skal males forfra hvert andet år.

HVORDAN SKAL GULVET PLEJES?
Ikke på nogen speciel måde - ud over støvsugning og almindelig gulvvask.