6 nemme genveje til et smukt og fint festbord

Giv dine gæster en wauw-oplevelse med et festligt, kreativt og personligt middagsbord. Det behøver faktisk ikke være så svært.

Genbrug & grønt fra haven
Gem klare glasflasker fra sodavand, juice, sennep m.m., rens dem og stil dem i en lang række eller små klynger på bordet. Sæt samme slags blomster i dem alle - gerne fx markblomster eller nogle fra haven, der passer til den enkle stil. Du kan også bruge gammeldags apotekerflasker, hvis du er så heldig at eje den slags - det er flottest, hvis du holder dig til samme farve glas.
Set på mariefriis.blogspot.no og localmilkblog.com

Mos i skåle
Grønt pynter altid på et hvidt bord, og det nemmeste i verden er at hente det ude i haven. Hvis du mangler mos, må du godt få fra min græsplæne … Husk tricket med at placere lysene asymmetrisk i skålene og sætte en fin kogle i mosset, så ideen skiller sig ud fra det lys, dine børn har med hjem fra børnehaven.
Spottet på welke.nl

LÆS OGSÅ Bryllupsinvitationer | Find online eller lav selv.

Glimtende bordkort Spray lidt sølvglimmer på nogle kogler, lav et lille, fint navneskilt i noget lækkert papir eller pap, og bind det på koglen. Orker du ikke gør det selv-løsningen, kan du købe koglerne færdige med navneskilt på potterandbutler.etsy.com

Den poetiske løsning Det føles virkelig eksklusivt at ankomme til en middag, hvor værten har lavet bordkort - og det behøver ikke være så kompliceret. Her er klippet en sommerfugl i pap, der er stukket ned mellem gaflens takker, og vupti, er det blevet til et fint sommerfugle-bordkort.
Set på imyoursmrh.blogspot.fi

Tilbage til barndommen For nylig var jeg til et pressemøde med Siemens hos Il Buco på Islands Brygge, hvor kokkene i restauranten havde leget med kartoffeltryk og rødbedesaft på bordkortene. En sjov idé, som alle ivrigt fotograferede (det er altid et godt tegn). Et godt tip er at spejlvende navnene på et stykke papir eller et foto, før du starter snitteriet, så du undgår tålmodighedsnedbrydende fejl.

Til legebarnet Intet bryder isen bedre end et godt grin - og dem er der gode odds for at opnå, hvis du laver en flip flap (få evt. hjælp af dit barn eller naboens datter) som menukort. En genial idé, hvor der er mulighed for at indlægge et hav af samtaleemner med fx kategorien 'Vidste du, at …' og så en bonusinfo om en af gæsterne skjult under flappen. Du bliver talk of the town, I promise!
Set på oh-lovely-day.com