7 gode måder at udnytte pladsen under trappen

Under trappen kan der gemme sig ekstra kvadratmeter, som kan blive til smart opbevaring, hjemmekontor eller en lille hyggekrog.

Udnyt de skæve kvadratmeter

Pladsen under trappen kan være et udfordrende område at indrette, men det kan sagtens udnyttes på en god måde, hvis du er lidt kreativ.

Nogle muligheder vil sandsynligvis være mere oplagte end andre i dit hjem, alt efter om din trappe er i stuen eller gangen, men det er selvfølgelig op til dig at afgøre, hvad du har brug for.

Her er 7 gode idéer, som du kan bruge som inspiration og skræddersy, så det bliver præcis, som du vil have det.

Skab til jakker og sko

Er trappen ude i gangen, kan det være oplagt at udnytte pladsen til overtøj, sko og lignende. Hvis du godt kan lide at gemme den slags væk, kan du bygge et speciallavet skab under trappen, så du bare kan lukke døren.

Hvis du gerne vil have de mest brugte jakker hængende fremme, kan du vælge at lave en kombineret løsning med et lille skab til for eksempel skitøj, sommerjakker og de sko, du ikke bruger så tit og så have en enkelt knagerække og et skostativ med de ting, du bruger til hverdag.

Viktualierum

Hvis du bygger et skab, kan det også bruges til opbevaring af mad i stedet for overtøj. Et viktualierum er perfekt til konserves, syltede sager, vinflasker og andre madvarer, da det kan stå mørkt og køligt og ikke fylder på køkkenhylderne.

Hjemmekontor

Krogen under trappen kan være det helt perfekte sted at indrette hjemmekontoret. Det er en lille, lukket krog, der giver lidt hulefornemmelse, så du kan fokusere på arbejdet, og det kan nemt indrettes med et skrivebord og lidt opbevaringsplads.

På den måde får du en fin arbejdsplads, og den fylder ikke for meget i hjemmet, når du bare skal slappe af.

Hyggekrog

Pladsen kan sagtens indrettes med en bænk eller måske en blød og lækker stol, så du kan slappe af med computeren eller en god bog i det hyggelige halvmørke under trappen.

Bogreol

Den skæve plads kan være rigtigt god at bruge til bøgerne, da du sagtens kan få speciallavet en smart reol under trinnene. Reolen kan bruges til masser af bøger og mikses med nipsgenstande, og du kan også vælge at sætte låger for nogle af rummene, så du kan gemme ting af vejen.

Hjemmebar

Hvis du er rigtigt glad for at mikse cocktails og gerne vil have en lille hjemmebar, kan du sætte et bord op med spiritussamlingen og alle de nødvendige remedier, så du hurtigt kan lave en lækker drink til dig og dine gæster.

Hule til børnene

Har du børn, er pladsen også oplagt som hule eller fort. Her kan du også bygge en slags skab med en dør i børnestørrelse, så de har et ‘hemmeligt’ legerum, hvor de kan bygge bløde huler med masser af puder.