7 gode råd til et bedre indeklima

Det er ikke kun en indbydende indretning, der sætter standarden for dit velvære derhjemme. Det er først og fremmest din boligs indeklima, der betyder det helt store.

© Electrolux

Nok er det dejligt med et smukt hjem, som du føler dig tilpas i. Men er indeklimaet ikke optimalt, kan det gå ud over både velvære og i værste fald dit helbred.

I anledning af den nye Well A7-luftrenser fra Electrolux har vi samlet nogle simple råd til dig her, så du altid kan sikre dig et sundt og godt indeklima.

1. Undgå at tørre tøj indendørs

Har du mulighed for det, bør du så vidt muligt altid tørre dit vasketøj i den friske luft og ikke indendørs, da det skaber en høj fugtighed i rummet med det våde tøj. Har du ingen andre muligheder, så hold vinduerne åbne, mens tøjet tørrer.

2. Hold den rette temperatur

En god og stabil temperatur er vigtigt for et behageligt indeklima – særligt i vintersæsonen, hvor det er koldt udenfor. Sørg derfor for at holde temperaturen på mellem 20 og 23 grader i hele boligen, så der er godt opvarmet i alle rum.

Lufrenseren fra Electrolux er designet til at komplimentere din stil og kan personliggøres med forskellige accessories i træ og læder, så den passer ind i din bolig.

3. Gør det nemt med smart gadget

Vil du gerne have hjælp til at sikre dig et sundt klima derhjemme, kan du med lufrenseneren Well A7 fra Electrolux få en hjælpende hånd. Ved at måle luftkvaliteten filtrerer den usunde partikler fra gennem fem trin, der blandt andet renser luften for pollen og støvpartikler og sikrer dig et behageligt indeklima. Det hele med et design, der både bidrager til indretningen og sikrer 360 graders luftrens.

4. Undgå for mange stearinlys

Selvom stearinlys er de ultimative hyggespredere, og både snoede og farvede af slagsen er i høj kurs, så udleder de usunde partikler og gasser i boligen, når de er tændt. Tænd derfor få ad gangen, og husk at lufte ud, efter de har været tændt.

5. Få hjælp fra planter

Planter er både smukke og fungerer som naturens helt egne luftrensere. Mange planter har nemlig egenskaber, der kan hjælpe dig til et bedre indeklima – Bregner, fredsliljer og Aloe Vera er eksempelvis gode stueplanter. Sidstnævnte særligt fordi den frigiver meget ilt.

© Electrolux

Well A7 kan kobles sammen med din Electrulux Wellbeing-app, så du altid kan holde øje med dit indeklima og indstille luftrensing ud fra dens vurderinger.

6. Luft især ud i soveværelset

Soveværelset er et af de rum, hvor der kan opstå den højeste koncentration af CO2 i løbet af natten grundet vores udånding. Derfor skal du huske at lufte godt ud hver morgen i 5-10 minutter eller indstille Electrolux Well A7 til at rense luften for partikler automatisk hver morgen.

7. Husk jævnlig rengøring

Sidst, men bestemt ikke mindst – eller overraskende – bør du selvfølgelig huske at gøre jævnligt rent, så der ikke samler sig støv i store mængder, der kan påvirke indeklima og sundhed. Gør det minimum en gang om ugen, og husk en god, stor hovedrengøring 1-3 gange om året.